skip to content

Zoeken

Nieuwsberichten

Geen berichten

Op Alfabet:


 O:

Overgang Klachten:                                                                                               Genen die vroeger overgang klachten veroorzaken of Hartklachten en Vaatziekte.         Bij vele Vrouwen komen Overgangsklachten extreem vroeger overgang voor.Binnen de Genetische studies zijn verschillende oorzaken van een aantal genetische varianten gevonden die een grote rol spelen bij overgangsleeftijd. Hoewel het moeilijk is vasttestellen brengt tocht Biologische Mechanismen van de vervroegde overgang te ontrafelen. Ook de verschillend klachten patroon op jonge leeftijd komt na voren van vervroegde overgangsprikkels al op jonge leeftijd. De gemiddelde leeftijd van overgang is ongeveer 51 jaar, maar dit varieert van vroeger Overgang tussen 40 a 60 jaar. Bij 2 % komt het voor de 40ste jarige leeftijd in bij 1 % voor de 30 jarige leeftijd. Omdat Vruchtbaarheid zo’n tien jaar voor de overgang optreedt, heeft een vroege overgang ernstige gevolgen voor de toekomstige Vruchtbaarheid, maar ook de algemene Gezondheid. Want nadien van Vervroegde Overgang zie je ook allerlei Overgangsklachten vergroten op Hart-en Vaatziekten, snelle Verouderingsklachten, Nachtzweten, Vervroegde Menstruatie en Geen aanmaken van Vrouwelijker Hormonen aan. Bijwerking van Medicijnen hebben Vrouwen veel meer last als Mannen. Vooral Medicijnen tegen Hart in Vaatziekte tijdens de Overgang hebben vele risico op bijwerking. Ook plaspillen tegen Hoge Bloeddruk geven de meeste problemen bij Vrouwen, daarbij hebben ze 4 keer zoveel risico’s op ernstige bijwerking De Hormoontherapie vraag nogal enige risico op Hart-en Vaatziekte in kunnen beter eigen richting kiezen op natuurlijke vlak om beter beschermd te zijn tegen Hart- en Vaatziektes.

info@epn-epm.nl 

13-01-2016. 

OGEN:
Ik ben een Man van 59 jaar in de laatste maanden veel last van lichtflitsen zwevende donkere vlekjes. Volgens mijn Broer kan ik daardoor blind worden. Wat kan ik doen.
Antwoord:                                                                                                               Je Uw Broer heef gelijk het kan. Lichtflitsen kun je zien bij sommige vormen van Migraine en soms bij Epilepsie, maar veelal is de oorzaak een probleem met het glasvocht = doorzichtige soep die je oog vult. Bij het ouder worde krimpt het glasvocht die donkere vlekken veroorzaken kan ook op jonge leeftijd vanaf 40 jaar voorkomen. Die vlekken “Mouches Volante” zijn soms zeer hinderlijk, maar wel onschadelijk. Bij het zien van lichtflitsen moet U even de huisarts bellen, want als het vocht blijft plakken aan het netvlies ,gaat het daaraan trekken en kan er eventueel stukjes netvlies lostrekken.       Als het tegenzit kun je zelfs een bloeding veroorzaken in krijgen onder het stukje los komt te liggen en je gedeeltelijke blind kunt worden wegens de beschadiging van het netvlies. Stoppen de lichtflitsen niet of wordt het zicht minder, dan moet je zo snel mogelijk na de oogarts. Is binnen een paar minuten over, dan is er minder haast bij.   Maar ga dan ook even bij de huisarts aan om een doorverwijzing na de oogarts.     Info@epn-epm.nl 
13- 01- 2016.

 Droge & Jeukende Ogen:                                                                                           Ik ben een Vrouw van 52 jaar. Ik heb een hele tijd last van droge en Jeukende Ogen. Verder ben ik gezond. Wat kan ik hieraan doen.

 Antwoord:                                                                                                     Ontstekende Oogleden zit nogal verschil in hoe deze ontstaan door Droogheid, Branderigheid of Jeukende ogen, kunnen worden veroorzaakt door externe factoren of factoren van binnen uit. Geïrriteerde rode oogleden zijn veelal korstjes en schilfers of infecterende oogleden. Dit noemen ze Blefaritis welke wordt veroorzaakt door huid bacteriën die zich voeden met talg die wordt afgescheiden door de kliertjes van Meibom. Dit zijn Vetkliertjes op de rand van de ooglid die er voor zorgen dat de traanfilm op je oog een vettig bovenlaagje krijgt zodat het traanvocht minder verdampt. Ook kan het door Celveroudering van de huid en de slijmvliezen worden ogen op den duur wat droger.  Maar ook een te droog binnenklimaat op kantoor enz, vervuilde omgeving van het buitenlucht of te ingespannen naar de TV of Computer te kijken in te lang kan tot allerlei klachten leiden. Als er bacterie van kliertjes ontstaan dan breken ze talg af tot irriterende stoffen (vetzuren) waarop de kliertjes reageren doordat talg een voedingsbodem is als voedsel voor bacteriën die zich in grote mate nog meer verspreidt. Ten eerste moet je zien of je merkt het zelf dat je in een vicieuze cirkel terecht bent gekomen waarbij bacterie de overhand hebben verkregen door talgaanzetting die je op andere plaatsen nodig bent. Hierbij krijg je traan geïrriteerde ogen in het balans is volledig weg in vele last van de ogen als Jeukende, Droge en Schimmels van geïrriteerde ogen. De behandeling methode is goedschoon houden van je oogleden met wattenstokjes. Dit met een mengsel van babyshampoo en water 1 op 3. Zijn de ogen korstig in extra hardde randen dan kan je via warm water via washandje de korstige randen weken, zodat de randen zacht worden in dan via Wattenstokje en Babyshampoo verder afhandelen. Lukt dit niet dan zal je alsnog naar de huisarts moeten om een zalfje of gel met antibiotica verkrijgen, maar dan moet je mee uitkijken dat je niet te veel antibiotica verkrijgt in het leven.                  Info@epn-epm.nl 
 21-11-2015.
 
Ik zit in de Overgang:
Ben een Vrouw van 54 Jaar in twee jaar al in de Overgang.                               Maar ik heb ook een traag werkende schildklier. Ik ben vaak heel koud.                        De Overgang geeft men ook vaak prikkels van lustgevoelens die ik de afgelopen 10 jaar nooit hebt gehad. Aangezien ik Getrouwd ben kan ik niet aan mijn Lustgevoelens werken in mijn echtgenoot heeft geen zin meer in alle negatieve bezigheden zegt hij. Overgang is een periode in het leven van Vrouwen waarin er zowel fysiek als psychische sprake is van een aardverschuiving in het leven van nu. Gedurende overgang is de vruchtbaarheid van Levensfase van de Vrouw afgesloten. De menstruatie wordt onregelmatig in er treden allerlei overgangsverschijnselen op. Al deze lichamelijke consequenties ervaren ook negatieve kwaaltjes en klachten die in deze levensfase van een vrouw voorkomt, net als bij Puberteit is dit ook een fysiologische tijdelijk verschijnselen is van enige jaren.         Het proces ligt te grondslag aan het afsluiten van een periode van de vruchtbaarheid van het levensfase van de vrouw. Hierbij verdwijnen alle follikels in de eierstokken waarbij eicellen zich niet meer kunnen ontwikkelen in de Vrouw onvruchtbaar wordt. Gemiddeld duurt het 4 a 5 jaar voor voordat de Menstruatie definitief stopt. Maar er zijn uitschieters waarbij het tien jaar kan duren met alle ups in downs. De schommelingen in de Hormoonhuishouding kan nogal invloed hebben op botvorming omdat oestradiolproductie binnen de menopauze botontkalking veroorzaakt. Ook opvliegers, hartkloppingen, transpiratieaanvallen behoren tot typische overgangsklachten. Bovendien kan ook optreden tijdens de overgang klachten als een droge vagina en pijn bij het vrije optreden. Daarbij kan door oestrogeenspiegels sprake zijn van seksuele extreme opwinding zonder enige controle te hebben over het lichaam.                                                    Antwoord: 
Het probleem is dat je lichaamstemperatuur wordt geregeld zonder dat je zelf daarin enige mogelijkheid kan veranderen wegens dat de natuurlijk interne thermostaat jou temperatuur regel mede de gevoelens die daardoor ontstaan. Indien je thermostaat stil zal zetten via medicatie geeft dit vele negatieve gevolgen op latere leeftijd. De lichaam thermostaat mede de Traag werkende Schildklier is het anders dan normaal. Een traag werkende Schildklier heeft invloed in het dagelijkse leven net zo goed als een snelwerkende schildklier. Bij een traag werkende schilklier ben je koud je gaat rillen, trekt een trui aan maar het helpt niet. Nu in dan zie je bij een traag werkende schildklier dat er ineens uitlopers zijn van hoge lichaam temperaturen naar een paar uur koude geweest zijn. Waarbij je zelf niet altijd onder controle hebt in de hormonen op de loop gaan kan je niet veel aan doen, alleen uw Man aanhouden. Het is in zo geval zorgen om zo snel mogelijk van de kou aftekomen zodat de lichaamstemperatuur dagelijks tijdens de Overgang normaal blijft. Ga ook middags een uurtje liggen met een verward bed. Probeer ook actief te zijn zodat U lichaamstemperatuur stijgt maar niet te gek stijgt want dan komen er weer andere problemen na voren tijdens de Overgang. Ook kan u misschien de lichaam zelf helpen is een middel dat allerlei reacties van het lichaam op het niveau van zenuwstelsel een beetje bij sturen als het niet lukt met de aanpassing van uw leefwijze om het wat dragelijk te maken. Je wordt er een beetje duf van. Targets Clonidine.
Mogelijkheden tot Vrije Behandeling;
Omdat Hormonen tevens je stemming beïnvloeden in het dagelijkse leven, zal je de Overgangsverschijnselen kunnen beïnvloeden door Feedback wegens dat het een Fysiologische tijdelijke overgangsfase is waarbij de klachten zullen vanzelf ophouden. Aangezien tot die tijd wel even duren kan van 1 tot 10 jaar is een Feedback van groot belang inzake het Breinwerking waarbij je cruciaal tijdelijke de andere flexibiliteit levensfase aanvaard. Dit is veelal afhankelijk van hoe ingewikkeld of hoe gemakkelijk de taak is, duurt het misschien wat korter of langer om het Brein tijdelijk aanpassen op de feedback die je krijgt ,flexibel genoeg bent om een andere manier waarbij een nieuwe manier uit te proberen om de klachten patroon zelf beter onder controle te krijgen. Het heeft tijd nodig is het vooral een kwestie van proberen ermee om te leren gaan om op die manier er zo min mogelijk last van Psyché stoornissen te hebben enz.  Gebruik zo min mogelijk allerlei Hormoon therapieën wegens dat je dan niet Brein activeert tot een flexibele feedback is een andere manier uit te gaan van het proberen. Want er geen Geneesmiddelen om snel positief de Overgang in tekorten. Want het is dan symptoombestrijding.
Info@epn-epm.nl         24-11- 2015.
 
Ik ben een vrouw van 51 en heb vaker last van de Overgang.
 Soms krijg ik het heel warm of ik in een warm bad zit. Ook krijg ik nu in dan veel zin aan seks. Dit gebeurt ook vaak nachts. Kan ik daar wat tegen doen, Want mij Echtgenoot vindt dit lastig, want komt nogal vaak voor.                                                       Antwoord:
Door de Overgang veranderd de Hormonale verhouding in het lichaam die je net altijd onder controle hebt. Hierbij speelt Oestrogeen en het Progesteron de meeste invloed hebben. Zorg dat de slaapkamer ’s avonds koel is. Dit scheelt bij de lust tempering.     Iets kouds drinken vlak voor een opvliegers, kan verlichting geven. De juiste voeding kan ook helpen: vermijd suikers, cafeïne, alcohol en pittige kruiden en beweeg regelmatig.  Als U veel last hebt van de overgang, kan de huisarts een tijdelijk Hormoonpreparaat voorschrijven maar is beter van niet. Ook kunnen allerlei Homeopathische middelen op plantaardige basis voorgeschreven worden zoals Promensil en Famosan maar voor de totalen Overgang kan het beter de natuurlijke weg gebruiken, moet U echtgenoot even aanwinnen.
Info@epn-epm.nl     
20-11-2015.
 
 Overgewicht tot Obesitas Epidemische vormen aanneemt:                              
Zo’n dik 50 % van Nederlanders kampt met Overgewicht of cq Obesitas Glucose van epidemie vorm van dodelijke ziektes op iets langer termijn. De Cellulaire Lipiden van Antigeen Eiwit Lipoproteïnes van signaalmoleculen als opslag van Glucose tot een Volksgezondheid problemen. Overgewicht of Obesitas behoort tot de belangrijkste Gezondheidsproblemen van Hart en vaten ziekte,  Suikerziekte, Verschillende vormen van Cytokines vrije radicale Kankers, Galziekten, Gewrichtsslijtage, Ademhalingsproblemen, Jicht, Veel Vruchtbaarheidsproblemen en Zwangerschap problemen met allerlei Psychosociale klachten patroon voor Moeder en Kind. Burgers met een Obesitas hebben een veel kortere levensverwachting en leestijl ziekte patroon van ongeveer 10 jaar kortere te leven. Veel ziet Moeder of Vader niet het Kind zelf opgroeien wegens dat ze dan al Dood zijn door een of andere Infectieziekte enz. Circa 15 % van de totale ziektelast wordt veroorzaakt door overgewicht waarbij indirecte kosten als gevolg van overgewicht in de miljarden loopt, maar ook veel minder aan de samenleving kan deelnemen. Ook de vele slechte vervuilde Gif- Voeding en Bio-industrie Voeding van Pathogene bacteriën van mutaties die zich steeds verder opdringen aan Dier en Mens.
Wij leven in een samenleving waarbij voedsel lang kan worden opgeslagen in niet meer weten waar de voeding vandaan komt laat staan hoe we het moeten bereiden.
Ook de lichamelijk activiteiten nemen af door vervuilde omgevingsfactoren ie onze DNA- Genen aantasten zodat het leven uit balans is geraakt. 
Balans 2:       
Het overgrote deel van de Overgewicht komt voort uit Vervuilde Voeding, Leefstijlgerelateerd Overgewicht. Slecht 10 % van de gevallen zijn overgewicht en obesitas een aanverwante gerelateerde ziekte. Leefstijl gerelateerde overgewicht ontstaat als gedurende langere meer calorieën worden ingenomen dan verbruikt wordt. Ook de lipiden vet verkleving kan je direct waarnemen bij overgewicht waarbij Genetische het lichaam uit balans raakt in op hol slaat. De balans tussen de opname van calorieën via schone voeding en de verbranding van calorieën is nihil doordat er over capaciteiten van glucose, vetopname en antigeen verkleving waarbij doorbloeding niks meer kan afvoeren via de natuurlijk weg. Het lichaam is volledig uit het balans.
 
Behandeling van Overgewicht & Lipidenvet/Suikers 3.                                     
Uiteraard geldt hier ook wat in het Mondje komt ook uit het Kontje maar in mate.
Erfelijke aanleg zit in een bepaalde mate aanwezig bij Overgewicht. Over ervende is iets anders als erfelijke karakteriseren van bepaalde leefgewoontes. Bij erfelijke kan je bepaalde Genen omleiden tot normale gewicht structuur via bepaalde voeding stoffen aangepast op individuele maatbasis. Bij Overervende is het een Sociale Leefstijl karakter waarbij je steeds weer de Colloïden overvoed met Vet/Suikers deel welke zich als honderdenste micro deeltjes in de bloedbaan terecht komen als kristallen zich hechten aan bloedvaten,aderen, hersencellen enz in de bloedbaan uit balans raakt door aanzetting van eiwitcellen tot een antigeen eiwit amyloide plaques en Eiwit bèta Amyline infectie zich op termijn verder woekert in zich overal aan hecht. Bij 10 % overgewicht is de sleutel van preventie wat je zelf nog redelij kan doen om gewicht tot normaal weer in balans te brengen, daarboven zit je al met glucose van allerlei stoffen in helpt een dieet tijdelijk of sporten want je wordt geconfronteerd met het J0-JO effect van de dikke hamer die voorbij komt. Deze kan je niet doorbreken ben je hulp bij nodig op meerder fronten, waarbij niet alleen aandacht wordt besteed aan een dieet of beweging, maar ook aan de gevolgen van de Cytokines Vrije Radicale overdragen ontstekingen die zich hebben genesteld in het lichaam via het bloedbaan. De psyche problematiek waarbij Hart en vaatziekte, zwevende kankers adenomen van micro tumorcelen allang plaats hebben genomen maar Genen nog niet actief zijn wegens dat het immuunsysteem nog niet voldoende afgezwakt is en eiwitmoleculen nog niet een Laten houding hebben aangenomen. Bij overgewicht hebt je te veel hoge bloeddruk door hoge concentratie plakvormige plaques in de bloedvaten en hersencellen verkleving waardoor vergeetachtigheid ontstaat door de plakvormige antigeen klontering van Kalkerosie en LPS moleculen Lipidenvet ophoping en Suikers Infecterende deel aan gerelateerde ziekte naar voren komt. Waarbij allerlei ziektes kunnen veroorzaken door Antigeen stapeling verkleving van Eiwitmoleculen plaques van ontstekingreacties enz. Bij individuele Maatbasis Targets is het mogelijk om veranderingen aan te brengen in een aantal LPS moleculen vetzuurketens/suikers oligosaccharide deel of beïnvloeden van het Lipiden TLR4 deel zodat andere cellen cq genen niet meer worden aangetast in vrij het adaptieve afweersysteem de lymfevaten/klieren de erosie afvoeren in langzaamaan versterken van de lymfevaten/klieren,waarbij het afweerrespons optimaal het Immuunsysteem hersteld om lichamelijke afval te recyclen op natuurbasis.
info@epn-epm.nl 
2013.       
 
Extreem Lipiden Overgewicht:                                   
Extreem overgewicht rond de middel is niet alleen te bestrijden om de halsstarriger Lipidenvetophoping vloeibaar te maken via allerlei diëten enz. Deze diepten verstoren vaak al de gezondheidslimiet tot een Chronische aandoeningen nog meer verhoogt in werkt zeer Stigmatiserend. Ten eerste moet je altijd kijken in welke mate werkt Overgewicht of ondergewicht inzake de Schildklieraandoeningen mede verantwoordelijk kan worden geacht. Extreem Overgewicht waardoor Obesitas of plaatselijk specifieke Lipidenvet plaatsen hebt die bepaalde aandoeningen rond de buik,billen,liezen veroorzaakt.
Bij diverse Overgewicht kan je vele dingen uitsluiten van plaatselijk Overgewicht niet de verantwoordelijkheid van de schildklieraandoeningen is. Het blijkt dan meer op een cosmetische Lipidevet ophoping waarbij Eiwitmoleculen een bepaald Antigeen van hoge concentratie plakvormige in de bloedaders voorkomt van hechten plaques dat dit soort overgewicht, het buikvet maar kan ook anders liggen op het lichaam, maar heeft altijd een combinatie van een grote bedreiging voor de toekomstige Gezondheid en Welzijnbevordering. Door het ophopen van Eiwit Antigeen, Erosie, Kalk, Plaques hechtende aan bloedvaten, hersencellen enz is het mogelijk deze vloeibaar te maken via Targetcocktails die zich vermengd met het Antigeen en zich verbindt met de Lipidevet ophoping is een aanziendelijk verbetering. De plaatselijk hechten verkleving moet de eerste 6 weken 1 maal per week behandeld worden via massage techniek van magnetische veldtherapie om het buikvet te stabiliseren waarbij het immuunsysteem zich kan verstreken. Die nieuwe combinatie aanpak is gespecialiseerd met bepaalde stoffen die het adaptieve afweersysteem activeert zodat het Geheugen bij de tweede aanval het APC direct het leger T & B cellen inschakelt waarbij de Lipidenvetophoping geen nieuwe infecties, cytokines kunnen aanmaken wegens het Targetcocktails die zich al heeft vermengd met de vetmassa op die plaats. Het reguleert de combinatie van Targetcocktail en de Massage en Magnetische Veldtherapie waarbij het Antigeen en Lipidenvet en Suikers deel vloeibaar wordt in geen infecties reacties meer optreed.
info@epn-epm.nl 
 2012.   

Obsessief - Obsessies: 
Is een herhaling van een Obsessies van dezelfde pogingen van zelf steeds opgelegde ritueel herhalen. De kwelling die je zichzelf aandoet met allerlei rituele obsessief compulsieve dwangmatige stoornis = OCS zie je veel terug bij burgers met een dwangneurose. Bij volwassene of alleenstaande zie je deze OCS veel vaker bij huisbezoek van compulsief of dwangmatige handelingen bij Mensen die Werkloos zijn of Alleenstaande die niet veel omgevingsbindingen hebben. De netwerkenwerken van hersenen die betrokken zijn bij dwangmatige herhalingen de neurotransmitters het signaalstof glutamaat  activeert het hersencircuit bij beslissingen waarbij signaal overdracht van positief denken het netwerk niet voldoende functioneert via het immuunsysteem.
Bij dwangmatige herhaling zie je in vele leefomstandigheden het zelfde terugkerende van compulsieve dwangmatigheid als herhalingsbeloning terugkerende van handelingen. De Neurosen van instinctmatige handelingen of driften zie je ook terug bij seksuele driften van de zelfde handeling als psyche rituele gedragsvorm. Ook lijders van overeenkomende gedragstoornis is de La Tourette van ongecontroleerde lichaams bewegingen Tics. De gekoppelde Eiwit codeert voor een koppelde Gen tussen de neuronen en zenuwstelsel van Brein signaalstoornis van de frontale cortex tot dwangmatige handeling leidt van verstoort Brein signaal netwerk. Het bijsturen via Targets is mogelijk via clustertherapie om zichzelf identificeren op termijn. De technologische revolutie Voeding Nano Targets Hightech biedt vele mogelijkheden op Individuele Maatbasis om de Overgewicht gestructureerd aan te pakken. Je kunt gerichter de mechanismen opsporen die bijvoorbeeld Ziekteverwekkers veroorzaken,vervolgens Targetcocktails identificeren,valideren- en Lipiden Vetophoping van Suikers deel te lokaliseren in beïnvloeden. Moleculaire Pathogenese is geen symptoombestrijding,maar preventief de eiwitten antigeen en Inflammatoire infecties van Lipiden lichaams eigen antigeen dat bij hoge concentratie plakvorming in de Bloedvaten,Hersenen,Lymfevaten en Klieren grote plaques hechten cytokines ontstekingsprocessen veroorzaakt tot vrije radicale kankers enz. Door verandering aan te brengen via Targets in de vetzuurketens in het Lipidenvet deel kun je TLR4 triggering beïnvloeden waardoor hormoonstelsel verandert in meer energie in minder infecterende aderen,bloedvaten,hersencellen aantasting enz.
info@epn-epm.nl 

 2012.

 Obesitas:
Overgewicht en het Metabool Syndroom is het ontrafelen van de epidemie die zich over heel EU uitspreid. De slechte voedingstoestand = malnutrition  van ondervoeding of overvoeding die een verslechterende Gezondheid van overgwicht en obesitas veroorzaakt van cytokines onstekingsreacties. De dwang om te eten is onder invloed van Brein implussen signaalmoleculen als verslaving aan het ziektebeeld van type 2diabetes. Obesitas en stofwisselingsproblemen geeft snelle Cognitieve Neurologische achteruitgang op termijn. Burgers die Obees hebben hoge bloeddruk of last van afwijkingen in de stofwisseling en hun verstandelijk vermogens van kennis,denken,taal,bewustzijn en verzwakt geheugen gaan optermijn laten afweten. Het jojo- effect van het niet kunnen veranderen is de verleiding niet kunnen doorstaan wegens signaal overdracht aan verslaving. De BMI kan worden berekend van afwijkende stofwisseling van hoge bloeddruk,negatieve Lipide vet cholesterol,gebruik van medicatie tegen suikerziekte, hoge gehalte van triglyceriden= lipiden vet in het bloed hechten,medicijnen tegen cholesterol inzake Vetverkleving veroorzaakt geheugen en gedragsafwijkingen op termijn. De eerste belangrijkste oorzaak is de Leptineresistentie van het gebruik van Mono- Natrium- Glutamaat te zijn de MSG, E621- E620 en E625 smaakversterkers welke Neurotoxische schade toebrengen als Obesitas, Onvruchtbaarheid en Inflammatoire Infecties. Industriële Voeding waarin veel MSG zit zijn kant en klare maaltijden, vleeswaren vrijwel alle chips,snoep en bouillonblokjes in normale supermarkt voeding ook terug te vinden van zo 20 % maar ook in Biologische voeding met uitzondering.
    Hier is het Lipidenvetophoping van bepaalde voeding niet kunnen vermijden- zonder calorierestrictie is de beloningsysteem van verzadigde voeding aan het zogeheten signaal overdracht van voldoening schenkt. Uit onderzoek blijkt dat Leptine triglyceriden de bloed- hersenen barrières negatief wordt beïnvloed door hechtende triglyceriden lipiden ontstekingen door vette voeding. Indien je Leptineresistentie beïnvloed met Targetcocktail zie je optermijn dat de stofwisseling veranderd in meer zuurstof verkrijgt waarbij Leptine daling optreed in de Lipidenvet ophoping, stres verdwijnt. Indien de juiste voeding wordt gekozen is tijdelijk positieve begrip heel goed aanwezig totdat het signaal verslaving aandoeningen als psychisch ziekte wordt beschouwd is er geen andere uitweg. De vele negatieve diëten enz worden verklaart vanuit signaaloverdracht vanuit de hersenen verklaard vanuit verstoringen en bijbehoren correcties welke lipiden vetaanslag in de Hersenen,Bloedbaan en de Neuro- endocriene as moeten dit oplossen. De signaal overdracht van hersenen bepaalde hoe veel overgewicht perfect creëren van de juiste balans van het negatieve Lipidenvet en verhouding staat met je moleculen- nutriënten en hormonen. Het Neurologisch opsporen tussen de Hersen en Zenuwstelsel van Lipide vetophoping van verstoring signaal overdracht moet eerst worden gecorrigeerd om tot eventueel gewichtverlies te komen. De vele Inflammatoire Infecties van Lipidevet in het Metabole Cellulaire Systeem. Bij de Hormoon insuline en overgewicht en de Hormoon Leptine welke je niet aan kan maken bij overgewicht alleen via vetweefsel als enige Leptine kan aanmaken en dat dit afwijkingen in der hersenen ontstaan. Vetcellen produceert Leptine en de hersenen. Vetcellen is een endocrien orgaan dat communiceert met andere delen van het lichaam als cluster vetweefsel. Hersenen reageren op basis van de Leptinespiegels. Bij een lage Leptinespiegels reageert het lichaamstemperatuur en het energieverbruik en worden gevoelens van hongersignaal doorgegeven en bij een hoge Leptinespiegels worden hongergevoel geremd in is de juiste instelleng bereikt. Bij hoge bloeddruk van Mensen met Obesitas worden hoge bloeddruk spiegels van Leptine gemeten, dit met evenredige hoeveelheid vetmassa die evenveel Leptine produceert in de stofwisselingverstoring is een feit van Lipidenvet massa optreden op bepaalde plaatsen van Bloedvaten, Hersenen, Lichaam en Billen enz. Aangepaste Targets is mogelijk met therapie afslankconsulent.
info@epn-epm.nl 
 

2012.

Obesitas- 2 Lipiden Plaatselijke Vetophoping: 
Obesitas van steeds meer Burgers lijden aan plaatselijke Overgewicht van Cytokines Lipiden Ontstekingen en daarmee samenhangende risico op allerlei aandoeningen.
We weten allemaal dat onze Genen 50 tot 75 % van onze Intelligentie bepalen van zelfregulerende invloed op onze dagelijkse leven hebben. Onze Levensleur gewoonte  vergroot overgewicht in de kans op type 2 diabetes en hart en vaatziekten nemen we op de koop toe. Heel veel genen hebben invloed in onze intelligentie,maar ook op onze levensleur gewoontes en ze krijgen pas een groot effect als de bijdrage van allemaal wordt opgeteld hoe Eiwitmoleculen veranderen. Ook een positieve verband tussen overgewicht en de kans op genezing dan wel een verminderde kans op complicatie en bijwerkingen wordt Obesitas paradox genoemd. Deze genen regelen  de Fundamentele Hersenfuncties en helpen het probleemoplossend vermogen van de hersenfunctie fijn te slijpen. Bij Obesitas type 2 BMI is een verhouding tussen lengte en lichaamsgewicht op plaatselijke niveau gemeten van de buikomtrek tussen overgewicht of obesitas.
Het bleek bij overgewicht van 10 % wel obesitas plaatselijk te zijn van Lipiden Cytokines Vetophoping ontstekingen via een Gen de zenuwcellagen van het elektrische
isolerende Eiwit Myeline dikker maken- waarbij je minder intelligentie produceerde dan bij algehele Obesitas van 25 % BMI overgewicht. Dat betekend dat je fundamenteel minder intelligent kunt zijn door Lipidenvetophoping op plaatselijke niveaus. Obesitas met hartafwijking of bloedvaten verkleving- waarbij het isolerende Eiwit Myeline meer bescherming bood inzake hartaanval. De manier waarop de kleinen hersenen al je bewegingen vanuit de nek kunnen sturen en coördineren tot in de kleinste details van je zintuigen de positie over je lichaam kan sturen via fijne motoriek optimaal is. Zorg dat je Energiebalans goed is door wat je binnen krijgt, afwijkt van de hoeveelheid energie die we gebruiken via activiteiten van sport in rust moet in balans zijn. 56 % van Kinderen met Overgewicht. 
info@epn-epm.nl 
 
2013.
  
Obesitas: Sporten in Afvallen in strijd met Obesitas:
De strijd tegen Obesitas van Overgewicht wordt veel nadruk gelegd op meer bewegen in veel minder eten. Helaas is Diabetes type 2  is een Volksziekte  van Laaggradige ontsteking ontwikkeld IL-6 CRP  Arherosesclerose van gewrichtenpijn vanuit de plaques, maar ook elders uit Lipiden vetweefsel van uit de Lever welke via Targets dat IL-12 afremt. Veelal zie je het jojo effect wegens dat de invoer van energiebalans in de uitvoer van de energie niet in overeenstemming is met de hoeveelheid energie afwijkt van de energie die we gebruiken. Het gaat om een bepaald energiebalans die we gebruiker door fysieke activiteit,maar ook door rust te nemen gebruiken we ook veel energie.
Per Individu maakt het verschil welke Energiebalans gevoelig is voor Obesitas en Lipiden Vetophoping op plaatselijk niveaus en de hoeveelheid  energie me verbruikt zodat het gewicht veranderd. De Lipiden vetophoping van erosie wordt niet actief migreert door dat  het gewicht wel veranderd, maar het erosie vetophoping blijft zitten waar het zitten in je krijgt het jojo effect terug. Door het veranderen van Lipidenvetophoping kan het lichaam reageren op verandering om de energiebalans in stand te houden is regelmatig gezond eten met schone voeding en veel fruiten- en groeten. Bij Obesitas zie je dat het Antigeen Eiwit Prion Verklevingen en ontstekingen veroorzaakt doordat het APC niet actief is en migreert vervolgens het antigeen eiwit niet afvoert via lymfevaten lymfeklieren welke door het hele lichaam aanwezig is vooral bij de Oksels. Liezen, Keel/hals  je zelf voelen kan of antigeen verkleving door opgezette bloedvaten of lymfevaten het afweersysteem laat afweten door hoge concentratie lichaamseigen antigeen van plakvormige in de bloedvaten, lymfevaten van cytokines plaques van inflammatoire infecties enz leiden. Als je lichaam regelmatig zelfonderzoek naar verdikking van lymfeklieren, bloedvaten verneem je verdikking,opgezette bloedvaten, verharding of bobbeltjes vooral bij Liezen,oksel,hals/keelgebied van lymfevaten, lymfeklieren welke cystes, bobbeltjes als uitstraling naar buiten geeft als je er over heen voelt. Hoe je ook traint om af te vallen je zal het jojo effect weer terugkrijgen indien deze antigeen eiwit prion gekoppelde cellen zullen eerst uit het lichaam moeten worden verwerkt, voordat je aan allerlei sporten of diëten doet is de energiebalans na te streven met voldoende hoge doorvoer,zonder anti- bacteriële antigeen cytokine ontstekings reacties die het afweerrespons wordt negeert nadat een micro organisme anti plasma antigeen cellen het lichaam is binnen gedrongen binnen de lymfeklieren,bloedvaten zie je dat Lipidenvetophoping bij hechtende bloedvat plaques ontstaan van vrije radicale interactie van verschillende ziekteverwekkers. Het Lipiden Vetzuurketens zal eerst veranderingen moeten worden aangebracht aan de triggering Lipide deel TLR-4 te beïnvloeden is mogelijk om het Eiwitantigeen Gekoppelde Cellen te verbinden met Targetcocktails of Targetenzymen afhankelijk van de cytokine opslag van ontstekingen van lymfeklieren,lymfevaten,bloedvaten,hersenencellen,lever,nieren in verschillende ziekteverwekkers die het afweersysteem naar buiten afgeeft.
info@epn-epm.nl 
 2013.
 
Onvruchtbaarheid: & Menstruatie Problemen:
Menstruatie Problemen als Stollingziekte van Eiwit van Bloedstolling. Binnen de essentiële Ectropion Eiwit speelt een grote rol in de bloedstolling inzake Menstruatie problemen, Zwangerschapproblemen binnen de bloedstolling bestaat uit diverse zware keten A 1- A 2- B domeinen en in lichtere mate bij keten A 3- C1- C2. Het onderliggende stollingziektes als zodanig bij hevige menstruatie waarbij het identificeerde aminozuurresiduen in het C1 domein welke betrokken zijn bij de binding aan bloedplaatjes op de factor V111 Deze specifieke residuen zijn ook betrokken bij de circulatie receptor LRP aan de celoppervlakte. Een defect stollingseiwit factor F111 leidt tot erfelijke bloedingziekte, onvruchtbaarheid. Toepassing van endotheelcellen herstellende Eiwit Stollingstoornissen leidt niet meer tot bloedarmoede of Cytokines Ontstekingsprocessen door de Ectropion Antigeen Verkleving. De Eiwit worden aangetuurd door Targetsmix in bepalen niet alleen hun eigen identiteit, maar ook hoe cellen zich aanpassen aan de biologische omgeving. Bepaalde Eiwitten kan je sturen om ziekte om te leiden als je weet welke eiwitten in een bepaalde Cel voorkomen in hoe je de samenstelling verandert bij die bepaalde ziektes of omgevingsfactoren van leefomgeving. Het Membraangedrag Eiwitten welke de poortwachter functie van de wanden doorbreekt is een defecte Eiwitcel kan je voorspellen die bepaalde ziektes of problemen veroorzaakt al op jonge leeftijd. De scheiding van bepaalde zieke eiwitten is van toepassing op verscheidende Eiwit- en Peptiderge- Fractionering hightech in combinatie Targetsmix de defecte identificeren van eiwitmodificatie spelen biologisch een grote rol van activiteiten van eiwitwerking van het membraaneiwitten, welke het lichaam Gezond houden.Voordat je IVF- Behandeling enz wil laten doen zorg eerst een halfjaar voor die tijd dat je lichaam schoon is van negatieve eiwitverkleving. Komen nu naar voren wegens Mondiale Netwerkketens van Fundamentele Gemeenschappelijke ICT Netwerksamenwerking.                 
info@epn-epm.nl                                                     
Onvruchtbaarheid:
Chemische Biologische Route op de Moleculaire Bevruchting. Wanneer een Zaadcel en een Eicel samensmelten kan er een nieuwe leven ontstaan. Indien je Eiwitverkleving hebt is het al moeilijk om zwanger te worden vooral als Ectropion Infectie aan de uitgleden Baarmoederhals alle Eiwit Ectropion Verkleving de Baarmoeder afsluit veelal door verkeerde voeding of Lipide Vetophoping van Genetisch aanleg of door overtollige giftoxines van Inflammatoire infecties van stofwisseling in de menselijke cellen negatief werken om eventueel zwanger te worden. De activiteiten van het Menselijke Genoom = Genen kan je direct activiteiten waarnemen van genen (transcriptoom) en de Eiwitten ( proteoom) die aan het werk gaan in stofwisselingsproducten in en om cellen ( metaboloom) of die beschadigd zijn inzake bloeddrukverhoging, temperatuur verhoging als een wandelende cellen welke verpakt zijn in de moleculen kan je vrij snel moleculaire beoordelen of de snare- eiwitten en bevruchting van de zaadcel kan plaatsvinden zonder gifstoffen of Ectropion verkleving en de Lipide Vetophoping op plaatselijk niveaus alsnog aanwezig zijn welke de zaadcellen blokkeren of defecte zwangerschap produceren. Bij deze problematiek van Lipide Vetophoping of Ectropion verkleving hebben meer oorzaken inzake bloedsomloop, voedingspatroon om eventueel zwanger te worden of een vruchtbaarheidsbehandeling moet krijgen om zwanger te worden of op eigen kracht de vruchtbaarheid laten verlopen met bepaalde voeding Targetsmix waarbij eerst het lichaam schoon wordt van Giftoxines en Lipide Vetophoping maar ook de Inflammatoire Infecties te blokkeren tijdens de vooringang van baarmoedermond schoon te krijgen van verkleving.Voordat je IVF- Behandeling enz wil laten doen zorg eerst een halfjaar voor die tijd dat je lichaam schoon is van negatieve Eiwit Antigeenverkleving. Dit om te voorkomen tijdens de zwangerschap periode zo min mogelijk complicaties tegen te gaan bij de zwangerschap.                            
2013.
 
Onvruchtbaarheid:                                
Bij 85 % van Onvruchtbaarheid kan vroegtijdig worden vastgesteld de besmetting van Urinewegen, Virale Postviraal syndroom van parasieten of bacteriën en Latente Eiwitverkleving kan de oorzaak worden vastgesteld. Bij één derde van deze groep heeft behandeling succes. Bij Derde is veelal Leefstijl aanpassing aangaande Pathogene micro- organisme van verzwakte Immuunsysteem en afweersysteem welke steeds terug komt. Bij de andere derde spelen allerlei oorzaken van lichamelijk onmogelijkheid van misvorming of onwetendheid ene of andere afwijking van partner waarbij alleen nog Kunstmatige Inseminatie mogelijk is met eigen sperma of donorzaad voorzover zulks met hun overtuiging verenigd vatbaarheid is om alsnog zwager te willen worden. Bij vele ouders is het belangrijk aangaande de milieuomstandigheden voor hun 33ste jaar zwager te raken, zodat Kinderen worden geboren als Ouders nog jong zijn. Zorg altijd een half jaar voordat je Zwager wil worden dat beide Ouders zich bewust is van Virale Infecterende en Bacterie vrij is, ook van allerlei schimmels zijn zaadcellen zeer gevoelig in sterven binnen 24 uur af, nadat ze de schede zijn binnen gedrongen. De vruchtbare Eitjes zijn maar een paar uur na het binnendringen rijp voor de ontwikkeling tot vruchtbaarheid.
Bij vele Giftoxines of Aflatoxine schimmels blijken de Vruchtbare eitjes maar een uur tot bevruchting komen in vele risicofactoren met zich mee brengt van perinatale vroegtijdig sterfte tijdens de zwangerschap of direct na de geboorte. Indien je ook de normale Menstruatie Cyclus hebt berekend van de gunstige periode voor de bevruchting blijkt het veelal te mislukken door Pathogene Micro –Organisme  van een verzwakt Immuunsysteem van Inflammatoire Infecties, Negatieve Stress welke veelal ontstaan door overbelasting Giftoxines en Aflatoxine door inwendige of uitwendige stressfactoren vaneen afwijkende cycli op dat moment voorkomen. Ook de Anticonceptie, Medicijnen en talrijke Fysiologische veranderingen enz spelen mede een rol na verloop van tijd van de Hormonale chemische reactie van het mechanische om op natuurlijke ritme te komen van de vrouwelijke cyclus afgestemd. Bij overtollige Ectropon verkleving van de Baarmoederhals kan de sperma niet naar binnen in zal je niet zwanger kunnen worden wegens de Verkleving. Ook extra Lipide Vet ophoping op bepaalde plaatsen heeft grote invloed op de kaliumkanaal van 4 eiwitten van een negatieve lading op de aminozuur om tijdens relatieverdieping de sleutel van het Baarmoederkanaal in te komen wegens te veel Lipide Vetophoping welke de baarmoederhals blokkeert, in geen spermazaden tot bevruchting kan komen. Zorg dat je Lichaam schoon is van Gifstoffen, Chemische stoffen en Aflatoxine schimmels welke je via Urinewegen kan laten testen.
2013.
 
Nieuwe Targets tegen Onvruchtbaarheid:                                          
Hormoon klinische inzichten heeft geleid tot nieuwe Targets welke Onvruchtbaarheid in vele problemen kan herstellen via hormoon follikelstimulerende activiteit. Ook hierbij worden geslachtshormonen in kaart gebracht inzake de eierstokken, Ectropion Antigeen infectie of hormoonstructuur via een test onderzoek gedaan. Bij eierstokken aandoeningen kan eventueel eierstokweefsel functioneren als een subtiel structuurmiddel welke dan via de baarmoeder alsnog direct oppikt. De Aminozuur spelen mede een grote rol bij Hormoondefect van normale bevruchting inzake veelal zuurstof gebrek met een afwijkende NMDA- receptor activiteiten. Doorgebrek aam zuurstofhoudende inname blijken Zwangerschap Hormonen leiden tot Onvruchtbaarheid omdat er niet voldoende follikelstimulerende activiteiten na boven komen is een hormoon welke wordt geproduceerd met behulp van recombinant DNA Hightech tot meerdere eicellen tot rijping kan brengen. Waar bij Urine gezuiverd wordt van om de vruchtbaarheidshormonen te activeren zonder defecten van innerlijke bacteriën enz.
2013.  
 
 
Overgewicht bij Zwangerschap met grote Gevolgen:
Zelfregulering van eigen Zelfverantwoordelijkheid is voor aanstaande Moeder van groot belang om extreme Vroeggeboorten zoveel mogelijk te voorkomen. Bij IVF behandeling wordt er opgewezen over Overgewicht dat dit schadelijk is dan roken. Het speel bij Overgewicht 20 van ernstige vroeggeboortes in bij 12 % bij het Roken. De vele afwijkingen en Cognitieve Gedragsvormen is aanziendelijk toe te schrijven aan Overgewicht. Ook binnen de Multi- etnische bevolking bij de eerste zwangerschap zie je 18 % van overgewicht en 7 % van obesitas. Binnen deze bevolkinggroepen is een derde beïnvloed door overgewicht. De invloed van roken is veel kleiner gemiddeld 6 %.
Bij Nederlandse Vrouwe roken tijdens zwangerschap gemiddeld 13% en hebben ook tijdens de zwangerschap 16 % overgewicht.
info@epn-epm.nl
2012.
 
Onvruchtbaarheid:
Wat wordt onder de ON -Vruchtbaarheid Verstaan. In het algemeen is er van Onvruchtbaarheid sprake wanneer het vermogen tot op natuurlijk basis het niet kunnen verwekken van Kinderen niet aanwezig is. Van infertiliteit of steriliteit kan worden gesproken wanneer er bij één van de echtpaar, ondanks het feit dat ze minstens twee jaar lang twee keer per week vaginale geslachtsgemeenschap hebben gehad 3 x is nog beter om zwanger te raken. Indien er geen zwangerschap optreed in die 2 jaar kan men spreken van één der partner onvruchtbaar is. Ongeveer 20 % van alle paren die graag kinderen willen mislukt het om echt kinderen te verkrijgen. Daarna zijn er nog meer als 30 % die het heel moeilijk hebben om zwanger te raken op natuurbasis. Maar krijgen via andere advies om een defecte Gen vervangen door een “goed” gen via bepaalde therapie.
Dit vooral bij Vrouwen met Lipide Ontstekingreacties doordat de witte bloedcellen neutrofielen met een Overgewicht van Lipiden Vetzuurketens van cellen in het bloedcellen hebben ontwikkeld is het zeer moeilijk zwanger te raken. Moeten eerst de witte bloedcellen in de bloedbaan worden gefilterd via Targets om de ontstekingreacties van verschillende soorten neutrofielen tot rust komen. Bij Mannen zijn overalgemeen de oorzaken het niet voldoende ontwikkelen van zaadcellen of zaadcellen zijn misvormd of niet rijp genoeg. Ook zijner te weinig zaadcellen of de beweeglijkheid van de zaadcellen is onvoldoende. Al deze factoren kunnen lichamelijk oorzaak hebben als geen goed doorbloeding stress, stoornis in de zaadbal of bijbal, bof,tuberculose of ander hormonale stoornissen. Ook komt nog veel voor Hormoon weinig aanmaak in de hypofyse waardoor zaadcellen onrijp zijn. Ook ander psychische oorzaken kan een probleem zijn uit het verleden of heden en relatie partner past niet goed in vorm bijelkaar zonder het zelf te weten. Ook nucleaire straling, giftoxines, aflatoxine schimmels, hoge temperaturen, gebruik van medicijnen of alcohol, overgewicht in allerlei leefgewoontes alsmede omgevingsfactoren.
Vrouwen: Bij vrouwen zie je onvruchtbaarheid meer van Psychische inwendige Somatische Traumatisch problemen van Eiwitten Cellen verstoring- welke Hormonen tot een defecte overgang van kruisbestuiving plaatsvindt van Eicel niet tot de zaadcel niet kan worden verbonden veroorzaakt veelal door psychische ontstekings factoren.
Bv overgewicht, problematiek met leefstijl of het verleden welke onbewust vaak bij vrouwen meer onrust zorgt als bij Mannen. Ook de vele stress die bij Vrouwen eerder in een Disstres schieten in daardoor hun lichaam wordt geblokkeerd om zwanger te raken of zelf beiden rechtstreeks inseminatie toepassen zodat ze van andere behandelingen af zijn in de voortplantingsorganen en –cellen beter kunnen beïnvloeden.
Wat je zelf kan doen is vooral Detoxificeren om alle Giftoxinesstoffen, Aflatoxine schimmels en andere schadelijke stoffen uit het lichaam verwerken via Natuur Targets zonder- medicijnen welke ook een bepaalde giftoxines bezitten in er niks mee op schiet. Bij Genetische diagnostiek is niet alleen bij embryo’s en blastocysten, maar bij elke leeftijd het proces te beïnvloeden. Geen medicijn of alcohol gebruik of zogenaamd junk vetvoeding en suikers te gebruiken indien je bezig bent om zwanger te worden. Lichamelijk oorzaken worden snel genoeg achterhaald en behandeld. Meestal zijn er cellen genoeg maar niet actief door chemische stoffen of gifstoffen en Lipidenvet ophoping enz het bijna onmogelijk is om zwanger te raken. Daarbij zal eerst de bloedcirculatie van de witte bloedcellen neutrofielen ontstekings uit het bloed moetten worden gezuiverd via Targets. Wanneer zoek je hulp bij Kinderloosheid indien je beiden er geen vrede mee hebt, zoek je hulp. Hierbij worden altijd een aantal zaken over erfelijkheid gevraagd, ziektes seksuele gedrag, leefstijl of ziekte welke met dit gedrag te maken heeft of infectievirussen enz.
info@epn-epm.nl 
2012.
 
Verstandelijk Gehandicapten Ouderen krijgen vele Overgewicht. 
Onze samenleving is niet ingericht in bepaalde voorkomen om Gehandicapten te vrijwaarde voor overgewicht. Ook onder Verstandelijk Gehandicapten is dit een groeien probleem nu vooral wordt bezuinigd op deze doelgroepen zullen er ook meer virussen uitbreken door het significant minder bewegen en veel overgewicht hebben dan niet hun Gehandicapten>leeftijdsgenoten. Dat Ouderen vooral fysieke problemen en neurologische aandoeningen hebben als Dementie,Alzheimer en allerlei angst en stemmingstoornissen hebben zal we tocht moeten zorgen binnen de zorgmaalstroom tot andere Voedingstechnieken over moeten gaan om Gehandicapten hun fysieke activiteiten aan te leren in richten op andere communicatie systemen die hun hinderbeperkingen tot andere hinderbeleving op Menselijkwaarden van duurzaamheid wordt voorgesteld,maar dan moet je wel andere voedingstoffen produceren om fysieke activiteiten laten meedoen. We berekent bij Gehandicapten nog teveel naar Gezonde Leefstijl Burgers (Senioren) in begin in vallen direct af wegens geen inloopmogelijkheden tot zelfregulering integratie vormen te komen. Vele Gehandicapten Ouderen hebben Overgewicht bij vergeleken bij leeftijdsgenoten is dit meer dan een derde. Indien een Gehandicapten een dier in huis heeft is dit 15 % meer beweegt in de buikomvang afneemt. De bevindingen bij Gehandicapten met Overgewicht Obesitas blijken meer Inflammatoire Infecties te hebben van allerlei uiteenlopende bijwerkende aandoeningen. Hierbij bleek vele stofjes worden geblokkeerde zoals: Dopamine helpt de zenuwprikkels door te geven vooral bij Demente. Bij Vrouwe zie je Endorfine Neurotransmitters welke pijn verzacht. Oestrogeen Hormonen waarbij Eiwitverkleving, Erosie oplost.
Oxytocine geeft het gevoel integratie bij de groep volledig te behoren. Serotonine reguleert de dopamine in stelt traumatische Brein meer tot openheid. Testosteron zorg voor vrijheid in groepsverband. Bij al deze Neurotransmitters blijken hinderbeperkingen worden opgegeven tot een open communicatie en informatie van eigen belevinghinder wordt opgegeven. Technologische revolutie biedt Burgers de mogelijkheden om de preventie toe te passen op zelfregulering gestructureerd aan te pakken. Je krijgt gerichter mechanismen opsporen die bijvoorbeeld de ziekteverwekker veroorzaken,vervolgens Targets identificeren, valideren en proberen het defect te beïnvloeden.  
info@epn-epm.nl 
2013.
 
Overgang of Vervroegde Overgang = POF “ Prematuur Ovarieel Falen ”  
In Nederland komt plusminus rond de 52ste levensjaar komt Vrouwe in de overgang.
Maar er zijn ook vele gevallen die zich eerder aanbieden. 1 % voor de veertiger levensjaar gebeurt dit. Als iemand voor die leeftijd in de Overgang komt nomen ze dit POF als de menstruatie stopt. Wel hebt je ook vele die tussen de 45 jaar en 50ste jaar al allerlei kenmerken beginnen te vertonen dat de Overgang in aantocht is,dan vrij normaal. Maar voor je 40ste jaar is dit wel iets anders. De Prematuur betekent te vroeg.
Ovarieel betekent van de eierstok en Falen staat in dit geval voor er mee ophouden. 
Een vervroegde overgang ontstaat doordat de eierstokken niet meer werken. Er groeien geen eiblaasje meer en er vindt geen eisprong meer plaats. Hierdoor geen menstruatie meer en vruchtbare periode is voorbij. Wel kunnen er nachtzweten,opvliegers ontstaan doordat de eierstokken geen vrouwelijke geslachtshormonen meer aanmaken. 1 op de honderd vrouwen heeft voor hun 40 jaar in de overgang,maar 1 op de duizendste is voor hun 30ste jaar al in de overgang. Hierbij kunnen vele oorzaken ten grondslag liggen zoals: operatie, eierstokken verwijdert,eierstokken beschadigd door bestraling of chemotherapie, enzymen afwijking,infecties,erfelijke factoren,afwijkende eigen DNA mutatie bij 7 % blijft het onbekend hoe POF vervroegde Overgang heeft plaatsgevonden. Wel moet je bij POF altijd voorbehoedsmiddelen gebruiken als je niet zwager wil worden, want er is altijd kans dat het gebeuren kan is niet zeker. Er blijft niks anders over als via IVF behandeling als je daarvoor in aanmerking komt. Wel heeft Vroeger Overgang POF gevolgen voor Botontkalking en een toegenomen kans op Hart- en Vaatziekte.
De Vrouwelijke Geslacht Hormonen spelen zeer belangrijke rol bij botopbouw in vele krijgen met POF versnelde botafbraak. Daarbij zal je een andere leefwijze een belangrijke rol spelen. Ook vele Emotionele verwerking zal er aan te pas moeten komen om dit te verwerken in de directe omgeving. 
info@epn-epm.nl 
 
2013.

O: Vervroegde Overgang = POF “ Prematuur Ovarieel Falen ” 
Overgang of Vervroegde Overgang = POF “ Prematuur Ovarieel Falen ” In Nederland komt plusminus rond de 52ste levensjaar komt Vrouwe in de overgang. Maar er zijn ook vele gevallen die zich eerder aanbieden. 1 % voor de veertiger levensjaar gebeurt dit.
               Als iemand voor die leeftijd in de Overgang komt nomen ze dit POF als de menstruatie stopt. Wel hebt je ook vele die tussen de 45 jaar en 50ste jaar al allerlei kenmerken beginnen te vertonen dat de Overgang in aantocht is,dan vrij normaal. Maar voor je 40ste jaar is dit wel iets anders. De Prematuur betekent te vroeg. Ovarieel betekent van de eierstok en Falen staat in dit geval voor er mee ophouden. Een vervroegde overgang ontstaat doordat de eierstokken niet meer werken. Er groeien geen eiblaasje meer en er vindt geen eisprong meer plaats. Hierdoor geen menstruatie meer en vruchtbare periode is voorbij. Wel kunnen er nachtzweten,opvliegers ontstaan doordat de eierstokken geen vrouwelijke geslachtshormonen meer aanmaken. 1 op de honderd vrouwen heeft voor hun 40 jaar in de overgang,maar 1 op de duizendste is voor hun 30ste jaar al in de overgang. Hierbij kunnen vele oorzaken ten grondslag liggen zoals: operatie, eierstokken verwijdert, eierstokken beschadigd door bestraling of chemotherapie, enzymen afwijking, infecties, erfelijke factoren, afwijkende eigen DNA mutatie bij 7 % blijft het onbekend hoe POF vervroegde Overgang heeft plaatsgevonden. Wel moet je bij POF altijd voorbehoedsmiddelen gebruiken als je niet zwager wil worden, want er is altijd kans dat het gebeuren kan is niet zeker. Er blijft niks anders over als via IVF behandeling als je daarvoor in aanmerking komt. Wel heeft Vroeger Overgang POF gevolgen voor Botontkalking en een toegenomen kans op Hart- en Vaatziekte. De Vrouwelijke Geslacht Hormonen spelen zeer belangrijke rol bij botopbouw in vele krijgen met POF versnelde botafbraak. Daarbij zal je een andere leefwijze een belangrijke rol spelen. Ook vele Emotionele verwerking zal er aan te pas moeten komen om dit te verwerken in de directe omgeving. De Technologische revolutie biedt Burgers de mogelijkheden om de preventie toe te passen op zelfregulering gestructureerd aan te pakken. Je krijgt gerichter mechanismen opsporen die bijvoorbeeld de ziekteverwekker veroorzaken, vervolgens Targets identificeren, valideren en proberen het defect te beïnvloeden.
info@epn-epm.nl 
  

2013.

Ik heb Twee kinderen van 13 en 16 jaar aller beiden hebben ze Obesitas.            Bij Kinderen met Zwaar gewichtige Obesitas vertonen in grote mate veelal BPA hogere concentratie van Chemische stoffen Bisphenol A in de Urine voor dan bij Kinderen met normaal gewicht. De BPA is een veelgebruikte chemische stof die wordt gebruikt om transparant plastic te maken. Je ziet het ook veel bij weekbladen of Maandbladen die zijn geplastificeerd zodat je ze niet kan copieren maar wel deze stof aflaat zonder dat je het zelf zien kan met het blote oog. Deze BPA komt overal voor ook in speelgoed in is zeer hormoon verstorende eigenschappen- en wordt ook in verband gebracht met Borstkankers, Hart en vaatziekten- en Neurologische afwijkingen van het spul.

Het Ontstekingproces blijkt mede vanuit BPA welke zich verkleeft aan ontstekingstoffen als vetweefsel, eiwitcellen vooral op jonge leeftijd bij Kinderen met overgewicht.
De Lipdenvetweefsel wordt ontstoken met Adipokines uitscheiden- en ontstekingscellen die het vetweefsel, bloedvaten zich vrij kunnen hechten of verkleven waardoor een ontsteking ontstaat. Het reflectie van de Immuunreactie vertraagt waardoor het afweersysteem wordt misleidt in de Geheugen sleutel niet reageert in allerlei Inflammatoire infecties ontstaan op langer termijn. Bij een Test Urine via Targets kan je de chemische BPA stof lokaliseren indien het aanwezig is, maar ook vele andere ziektes die zich in de toekomst aandienen. Nog niet in welke grote mate, maar is veelal wel zichtbaar aan het uiterlijke Huidaandoeningen welke je niet met blote oog kan zien of je moet vaker met deze PBPA Infactie problematiek in aanraking zijn geweest.

 

Droge & Jeukende Ogen:                                                                                           Ik ben een Vrouw van 52 jaar. Ik heb een hele tijd last van droge en Jeukende Ogen. Verder ben ik gezond. Wat kan ik hieraan doen.
 Antwoord:                                                                                                     Ontstekende Oogleden zit nogal verschil in hoe deze ontstaan door Droogheid, Branderigheid of Jeukende ogen, kunnen worden veroorzaakt door externe factoren of factoren van binnen uit. Geïrriteerde rode oogleden zijn veelal korstjes en schilfers of infecterende oogleden. Dit noemen ze Blefaritis welke wordt veroorzaakt door huid bacteriën die zich voeden met talg die wordt afgescheiden door de kliertjes van Meibom. Dit zijn Vetkliertjes op de rand van de ooglid die er voor zorgen dat de traanfilm op je oog een vettig bovenlaagje krijgt zodat het traanvocht minder verdampt. Ook kan het door Cel veroudering van de huid en de slijmvliezen worden ogen op den duur wat droger. Maar ook een te droog binnenklimaat op kantoor enz, vervuilde omgeving van het buitenlucht of te ingespannen naar de TV of Computer te kijken in te lang kan tot allerlei klachten leiden. Als er bacterie van kliertjes ontstaan dan breken ze talg af tot irriterende stoffen (vetzuren) waarop de kliertjes reageren doordat talg een voedingsbodem is als voedsel voor bacteriën die zich in grote mate nog meer verspreidt. Ten eerste moet je zien of je merkt het zelf dat je in een vicieuze cirkel terecht bent gekomen waarbij bacterie de overhand hebben verkregen door talgaanzetting die je op andere plaatsen nodig bent. Hierbij krijg je traan geïrriteerde ogen in het balans is volledig weg in vele last van de ogen als Jeukende, Droge en Schimmels van geïrriteerde ogen. De behandeling methode is goedschoon houden van je oogleden met wattenstokjes. Dit met een mengsel van babyshampoo en water 1 op 3. Zijn de ogen korstig in extra hardde randen dan kan je via warm water via washandje de korstige randen weken, zodat de randen zacht worden in dan via Wattenstokje en Babyshampoo verder afhandelen. Lukt dit niet dan zal je alsnog naar de huisarts moeten om een zalfje of gel met antibiotica verkrijgen, maar dan moet je mee uitkijken dat je niet te veel antibiotica verkrijgt in het leven van nu.      Info@epn-epm.nl               21-11-2015.
 
OGEN;
Problemen met het Visuele Zichtveld: van de Ogen.
Bij het zichtveld zijn de Hersenen betrokken bij het Visuele Netwerk inzicht brengen van de informatie verwerkingsmethode bij Kinderen. Tijdens de Geboorte kunnen kleine verstoring optreden door vroeggeboorte wegens zuurstofgebrek welke de informatie verwerking en ons kijkgedrag nadelig beïnvloedt. Onze visuele informatie komt via onze hersenen binnen via het netvlies achterin de oog. Daarbij wordt het informatie gesplitst in componenten als contrast, beweging, diepte kleur en vorm. Alle losse onderdeeltjes worden verschillend verwerkt in diverse netwerken binnen de hersenkernen om er een formule van te maken of een plaatje. Indien tijdens de zwangerschap of nadien bij de geboorte de ontwikkeling in de hersenen worden verstoord zal dit grote effect kunnen hebben op de visuele informatie verwerking hebben. Hierbij zal tijdens of rond de geboorte hersenschade oplopen dit grote gevolgen kunnen hebben. Veelal zie je veel later problemen met het waarnemen en kijken bij het bijsturen van informatie een defecte hersen beschadiging. Deze kan je alleen bijsturen indien je het weet op zeer jonge leeftijd of direct na de geboorte. Ook het waarnemen van slechtziende wordt dan ook zichtbaar door reactievermogen of het CVI= Visuele Informatieverwerking.
 Info@epn-epm.nl       24 -10 -2015.   
Visuele Brein ontwikkelt zich tot Puberteit: 
Hersenen verwerken visuele informatie door uitgebreid netwerk van de zenuwbanen en de kernen. Het visuele netwerk is zeer kwetsbaar op zeer jonge leeftijd als het zich aan het ontwikkelen is. De methode om bij Kinderen al in de eerste levensjaren visuele verwerkingsproblemen te meten is het observeren en meekijken hoe deze de taak uitvoert. Het volgen van het kind tot informatie opslag mist of dat het de neiging heeft van even wegkijken als het te druk op de ogen wordt. Het visuele BREIN ontwikkelt zich tot de puberteit. Maar de functies als oog-hand coördinatie of diepte zien worden de eerste 5 jaar aangelegd. Hoe eerder je dus het defect in kaart kan brengen hoe beter je kunt ingrijpen in bijsturen. Bij vroeggeboorten of afwijkende zuurstof gebrek tijdens de bevalling kunnen grote gevolgen hebben op latere leeftijd. Welke je veelal ook nog kan bijsturen voor de puberteit.                                                                              Info@epn-epm.nl          24 -10 -2015.   
 Genen Die Vroeger Extreme Overgang Veroorzaken.                                             Het opsporen van Neutrofiele tijdens Extreme vroeger Overgang van snelle Eierstokveroudering welke daarmee de overgang beïnvloeden in Genetische verschillende klachten van Huidaantasting kunnen veroorzaken op jonge leeftijd van Genetische varianten die een grote rol spelen bij de overgang ,maar ook bij de klachtenpatroon van neutrofielen van ontstekingsreacties. De Biologische verstoring spelen in de Overgang en Huidaandoening mede een grote rol in het dagelijkse leven van het Mens-zijn. Ook meer toepassingen onbewust te beïnvloeden om een nieuwe Feedback te realiseren om een aantal genetische varianten in het mechanisme die op verschillende boodschap patronen te herkennen zijn in die het innate aangeboren afweersysteem van vroegtijdig daarmee de Overgang beïnvloeden. Dit komt al voor op 21 jarige leeftijd in loopt na 30 jarige Leeftijd vrij snel op van vervroegde Overgang. Binnen de biologische varianten van het mechanismen van de vervroegde Overgang geeft het al een signaal op jonge leeftijd uit van Genen welke de vervroegde Overgang aansporen ook in dagelijkse leven. Hier een Feedback van een andere leefwijze van het biologische mechanismen een flexibele levensfase toepassen om de Overgang uit te stellen. Veelal is de gemiddelde overgang bij de Vrouw 50 a 51jaar. Omdat de Onvruchtbaarheid zo’n tien jaar voor de Overgang optreed komen vele Echtparen in problemen aangaande de Kinderen ( Onvrucht- baarheid), maar ook de gevolgen van vroege Overgang voor de Gezondheid aanpassing van levensverandering spelen een grote rol.  
13-10-2015.
Overgangsklachten:                                                                                        Vrouwen met overgangsklachten hebben vaak last van nachtzweten, opvliegers en meer kans op het ontwikkelen van Hart- en Vaatziekten. Ook NUDGING toepassing om onbewust je Geestvermogen en Lichaam een klein zetje de goedrichting te geven. Is een Feedback  Therapie om Het biologische Neurosysteem anders te programmeren op het dagelijkse onbewust zijn te beïnvloeden tot bewust maken van de flexibiliteit van het dagelijkse leven. Zodat je niet meer afhankelijk bent ,maar genoeg flexibel ander manieren aanleert om op een nieuwe manier om te gaan met het dagelijkse leven. info@epn-epm.nl                13-10-2015.
 
Overgewicht: Infecties.
Burgers die Zeer Gevoelig zijn voor Ontsteking Clusters Infecties:               
Mensen die een verhoogd risico’s lopen op Inflammatoire Clusters Infecties- ziekteverwerkers hebben aangetoond dat deze Burgers veel eerder pijn ervaren met een ontstekings ergens in het lijf. Door combinatie van pijn met ontstekingen bleken vaker eerst kleine infecties clusters van ziekteverwekkers aanwezig te zijn van een pijndrempel bacteriën. Veelal in eerste instantie hoofdpijn, rillerig, hoge koorts en voelen minder Hartslagvariabiliteit van een ongezond lichamelijke conditie. Veelal duurt dit kort van pijnscheuten waarna ontsteking op bepaalde plekken in het lichaam zich voordoen in voorstadium van pijnklachten waarbij de Huidopzet. Bij druk proces blijkt dat de pijn gevoeligheid de pijndrempel wordt verhoogd in opgezette aders na voren komen.
Op termijn zie je ontstekingen na voren komen als klachten problemen zich in veel grotere mate voordoen via de druk test na voren komen.   
 info@epn-epm.nl                        
11-05-2015.
 
Diabetes:                                                                                                                  Type- 1 en Overgewicht:                                                                                   
 Bij Type 1 Diabetes Suikerziekte en Obesitas van ernstig overgewicht zijn de Chronische Ontstekingsprocessen welke een grote rol spelen. Bij het ontsporen van afweer bij Type 1 raakt het afweermechanisme volledig van slag welke leidt tot totale verwoesting van de Cellen die Insuline aanmaken. Hierbij worden deze ontspoorde afweercellen niet opgeruimd. Waaruit blijkt de sterke verbinding tussen afweercellen en Lichaamseiwitten een zeer grote rol spelen. Het ontsporende afweermechanismen te beïnvloedden met behulp van regeleiwit HSP60 blijkt bij Kinderen met T-1 diabetes een beperkt effect op het herprogrammeren van het afweersysteem.                                                         Vetweefsel Lipide Adipokines:      
De rol van het Vetweefsel Lipide maakt vele adipokines, stoffen met een apart signaalfuncties welke ook in het bloed circulatie te meten is van chronische ontstekingsprocessen. Kinderen met T-1 Diabetes hebben vergeleken bij Gezonde Leeftijdsgenootjes veel hogere spiegels van een aantal Adipokines. Dit wijst op een veel grotere wisselwerking tussen Lipide Vetweefsel in Cytokines Chronische Ontstekingsprocessen bij Kinderen. Hierbij kan je eventueel Vitamine D nemen welke helpen bij Ontstekingsprocessen te onderdrukken, waarbij bij Obesitas veelal Vitamine 
D- te kort is. Kinderen met een combinatie van obesitas is er juist vaak een vitamine D- tekort in vinden we zeer hogere Adipokines spiegels en minder goede Insuline gevoeligheid. Bij deze algemene combinatie heeft vele ongunstige invloed op het Chronische Ontstekingsprocessen.    
Type- I Diabetes.                                 
De Eilandjes transplantatie waarbij de rol van signaalstoffen van de Alvleesklier een rol spelen. Transplantatie van de Eilandjes van Lange hans in de alvleesklier is een van de aangepaste behandelingen oor TID. De mogelijkheid kunnen eventueel de bloedplasmaspiegel van de signaalstoffen helpen bij het verfijnen van de selectie per individuele Client voor behandeling en voor een beoordeling van het effect op de Individuele Vetweefsel aanpassing.      
info@epn-epm.nl                                                                                                       11-05-2015.
 
Onvruchtbaarheid Problemen Komt Vaak Voor:                                               
Bij Vrouwen zie je veel lage productie van Hypofyse- Hormoon Gonadotrofinen welke wordt veroorzaakt door problemen met menstruatie, de vruchtbaarheid en geslachtsdrift. Bij Mannen kunnen problemen ontstaan met de Vruchtbaarheid, potentie- en geslachtsdrift van een malaise komt nogal voor. Hypofysestoornissen onvruchtbaarheid komt 1 op 6 paren voor. Daarbij doet vele er nog een jaar over om zwanger te raken of gebruiken het Zweedse model van eigen inseminatie. Het blijkt bij Eiwitverkleving en Eiwiterosie de Lichaamseigen Stoornis schoon kunnen maken door de Baarmoedermond te activeren om deze vrij te maken van Eiwiterosie, bacteriën zodat je de onvruchtbaarheid weer opnieuw kan activeren zodat de sperma zich kan nestelen in het eiwit belangrijk om regulatoire T- cellen goed te laten werken, zodat het Immuunsysteem zijn werk kan doen zonder allerlei medicijnen op natuurlijk basis de negatieve afvalstoffen en bacteriën afvoert. 25 % hebben een hormonale vruchtbaarheid problemen waarbij de Hypofyse een belangrijke rol speelt. Deze klier produceert de gonadotrofinen = de twee hypofysaire geslachtshormoon zonder welke de eierstokken of zaadballen niet normaal kunnen functioneren. De meest voorkomende onvruchtbaarheid is te veel melkhormonen prolactine in APC. Er zijn vele stoornissen van de hypofyse die een tekort van geslachtshormoon aanmaken waarbij eierstokken en de zaadballen niet goed functioneren. Hypofyse is een belangrijke klier die centraal orgaan voorziet van een aantal hormoon producerende klieren controleert, zoals schildklier, bijnieren, hormonen, eierstokken, zaadballen. Hypofyse is heel klein in wordt gecontroleerd door een deel van de hersenen- de hypothalamus. Eén van die hormonen die de hypofyse aanmaakt is prolactine. Dit Hormoon stimuleert de borsten tot melkproductie. Het is zowel bij Mannen als Vrouwen aanwezig, maar wordt alleen tijdens de zwangerschap n de zoogperiode in grote hoeveelheden aangemaakt.
Gonadotrofinen:                                                                                                          Dit is een andere Hormoon dat de hypofyse aanmaakt zijn Gonadotrofinen .
Deze hormonen regelen seks en voortplanting. De twee door de hypofyse aangemaakt geslachtshormonen zijn het luteïniseren hormoon LH en het follikelstimulerend hormoon FSH. Bij Vrouwen worden deze hormonen van de hypofyse via de bloedbaan naar de eierstokken gevoerd waar zij de eisprong reguleren. Zij zijn daarom onmisbaar voor een normale cyclus en voor de vruchtbaarheid. Bij de man zendt de hypofyse deze hormonen naar de zaadbollen, waar LH de productie van het mannelijk hormoon testosteron stimuleert, terwijl FSH belangrijk is voor de productie van zaadcellen om vruchtbaarheid te activeren.
Gebruik Geen Verslavingsmiddelen of Antidepressiva enz.
 Vlak voor de zwangerschap zie je vele Rustgevende middelen gebruiken tegen stress, depressies wegens dat het vaak niet direct lukt om zwanger te raken ligt veelal aan de lichamelijke Endocriene niet goed is afgesteld inzake het DNA- niveau welke mede grote invloed heeft op toekomstige zwangerschap stoornissen in aanverwante problematiek.
Je ziet het vaak na de zwangerschap van aandoeningen als Autisme, ADHD en verdere Neuro biologische afwijkingen. Dit wegens dat je voor de zwangerschap allerlei middelen gebruikt die dan alsnog op de toekomstige zwangerschap alle narigheid ondervinden.
Het is beter als je zwanger wil worden goed denken over je Lichamelijke gevoel van Endocriene een jaar voor je zwangerschap in orde is.  Bij onderzoek is het nog veel complexer aangaande de genen, eiwitmoleculen vooral van de Moeder die negen maanden de drager is van de toekomstige wereld Burger. Veelal verneemt de Moeder al voor de zwangerschap of de Endocriene, Serotonine- genen is de boodschapperstof in de Hersenen van het gevoel of je klaar bent om zwanger te worden, merk je aan het gelukshormoon in de Hersenen waarbij ook de Emoties betrokken zijn. Serotonine niveau is een belangrijk ontwikkeling van het Brein op de toekomstige baby waar je voor de zwangerschap rekenschap mee moet houden. Genen van de Moeder kunnen mogelijk het milieu in de baarmoeder veranderen door negatieve gedrag bepalen. Hierbij ontstaat veranderingen bij de ontwikkeling van de hersenen van het toekomstig Kind. De grote invloed van genen bij het ontstaan van gedragsproblemen liggen hierin ten grondslag op lange termijneffecten als je negatieve middelen gebruikt tijdens de zwangerschap verandert de Endocrien van het lichaam in het brein van het ongeboren Kind ? Laat altijd je Urine onderzoeken 1 keer per maand inzake het Serotonine niveaus.
4 -2015.
  
Voortplanting Effect van Vruchtbaarheid stoornissen:
Vruchtbaarheidsproblemen PCOS =Polycysteus Ovarium Syndroom is veelal diverse oorzaken in de vruchtbare levensfase. Vele symptomen zijn het uitblijven van de eisprong door mannelijk verhoogde Hormoon in het bloed van overmaat aan eiblaasjes in eierstokken. Naast Vruchtbaarheidsproblemen is het ontwikkelen van te veel stress, depressieve stoornissen of suikerziekte, zwangerschapssuiker, baarmoedererosie eierstokverkleving en Slijmvlies bacteriën aan de baarmoedermond.
Bij Vrouwen met verhoogde PCOS spelen Overgewicht als risico nog een grotere rol binnen de metingen van het Hormoonwaarden en bloedsuikers bij Vrouwen. De vele APC, Eiwit Erosie- en Slijmvliesbacteriën, Endometriose sluiten de Baarmoedermond af zodat er geen zaadcellen naar binnen kunnen in zwangerschap uitblijft. Indien de Vrouw regelmatig de Baarmoedermond activeert om de Eiwit-Erosie en Slijmvlies bacteriën blijkt het toch mogelijk te zijn om op natuurbasis zwanger te worden. Veelal weten vrouwen al vroegtijdig dat Zwagerschap een probleem wordt aangaande de APC= Antigeen Presenterende Cel verkleving, erosie vanwege stress, depressies, overgewicht de Baarmoedermond is afgesloten waardoor Sperma Cellen niet naar binnen kunnen, zolang de vervuiling in stand blijven. Dan is de enige methode zelfregulering toepassen om de Baarmoedermond activeren waarbij APC Eiwit – Erosie enz langzaam vloeibaar wordt in afgevoerd op natuurbasis. Ook blijkt in buitenland zelf inseminatie wordt toegepast op een efficiëntere manier, wordt niet in Nederland toegepast.
4-2015
 
VOORTPLANTING VIA SPERMA KEIMCELLEN:                                            
De basis van bepaalde groepen kiemcellen van de spermatogoniale stamcellen vormen de meeste Gezondheid bij Mannelijke lange –termijn vruchtbaarheid. In de zaadbal zijn specifieke cellen die de voortplantingshormonen de vruchtbaarheid ook kan beïnvloedden via bepaalde lokale eigenschappen. Hormonale signalen zetten de zaadbal om in lokale signalen indien de eigenschappen gereed zijn tot vruchtbare organisme dat een biologische toenemende mate hun Partner de vruchtbare levensfase als delingsactiviteit beïnvloed van groei hormonale die bepaalde cellen produceren onder invloed van het voortplantingshormonen mede met de partner verbindt. Indien de Baarmoedermond schoon is van negatieve verkleving enz vormen spermacellen producerende voortplantingshormonen door omgevingsstoffen die vrije komen die mede vermenging van cellen produceren. Dit afhankelijk van de condities in bepaalde rustfase zonder Stress, Depressies delen zich nakomelingen te produceren die zich uiteindelijk tot goede zaadcellen zullen ontwikkelen. Het stimulerende hormoon uit de hypofyse het follikel-stimuleert hormoon de groeiprocessie in de zaadbal reguleert. Het lichamelijk Endocriene stimuleert de kiemceldeling productie waarbij de APC en Erosie Verkleving stagneert.
4-2015.    
 
Overgangsklachten van Biologische Genetische Variant:                                     De overgang is een periode in het Leven van een Vrouw waarin er zowel van Veroudering als zowel fysieke als psychische typischer biologische verschuivingen plaatsvinden. Gedurende de Overgang wordt de Vruchtbare levensfase van de vrouw afgesloten indien de Telomeerlengte als een biologische marker voor de leeftijd de menstruatie wordt onderbroken. Deze lichamelijke verschijnselen worden veelal met kwaaltjes ervaren door veelal onwetendheid en tegen opzien van de levensfase inzake de verouderingsproces.  De overgang is net als de puberteit een fysiologische verschijnsel in de periode op dat moment van het gewone leven van de vrouw.                                          Oorzaak:                                                                                                                    De overgang kan je biologisch beïnvloeden in de periode dat er op bepaalde leeftijdsfase veranderingen optreden in het menstruatiepatroon van onregelmatig of heftigere menstruaties welke een jaar aanloopt. De pauze stelling tussen diverse menstruaties worden steeds langer in op den duur blijven ze gewoon weg waarin je een andere levensfase meemaakt van overgang plaatsvindt van de ene vruchtbare na de andere onvruchtbare periode van een andere levensfase. Het proces van het afsluiten van een levensfase waarin alle follikels in de eierstokken verdwijnen. Follikels zijn blaasjes in de eierstokken waarin eicellen zich ontwikkelen in nu niet meer worden ontwikkelt. Daarnaast vindt er ook een Hormoonhuisding plaats. Dit kan met name enige lichamelijke verschijnselen opleveren die kenmerken zijn voor de overgang. Meestal vindt dit plaats op 52 jarige leeftijd, maar kan ook grote verschillen zich opdoemen  van jonge of oudere leeftijd. Ieder overgangsfase is niet gelijk bij de ene Vrouw of bij de andere is ook veelal hoe je er op voorbereidt op de Biologische Ouder worden op Genetische factoren welke je positief kan bijsturen.                                                                                         Pathologische Klachten van Hormoonschommeling:                                               De hormoonhuishouding kan nog wel onregelmatige houdingen aangeven als een puberteit, maar ook het Geslachtshormoon Oestradiol. Veelal zie je een grote daling van het Hormoon Oestradiol productie welke ook weer grote invloed heeft op botvorming, tijdens de menopauze in enkele jaren veel versneld botverlies plaats vindt. Dit vooral bij Overgewicht is grote kans op botontkalking als Osteoporose waarbij een verhoogde kans is op botbreuken. Ook de opvliegers en vele warmtesensaties welke veelal optreden in het Gelaat, de Hals, Borst die veelal gepaard gaan met transpireren. Bij net vroegtijdig handelingen zie je veelal via Gen variant bij 70 % van de Vrouwen tijdens de Overgang vaginale droogheid en zeer pijnlijke schaamlippen optreden welke bij het vrije veel pijn doen. Daarbij treden direct veelal een zeer lage Oestrogeen spiegels van gebrek aan seksuele opwinding, nachtelijke transpiratieaanvallen slapeloosheid tot oververmoeidheid en zeer sombere gevoelens kan leiden bij 70 % van de vrouwen. Het gehele domino- effect van Hormonale negatieve stemming beïnvloeding vinden allerlei schommelingen plaats tijdens de gehele Overgang. Ook de vele Emotionele overgevoeligheid, prikkelbaarheid, angst, onzekerheid, vergeetachtigheid en vele concentratieverlies zie je terug door de hormonale invloed.
                                                 
 Behandeling Strategie?                                                                                      
Bij 70 % van de Vrouwen heeft hulp nodig bij fysiologisch en biologische hormonale veranderingen die explosief ieder vrouw overkomt. Behandeling is in principe nodig als de klachten over gaan psychische emotionele fysieke uitputting voor eigen zelfbehoud.      De overgangsperiode is tijdens om cytokines ontstekingen van boterosie te voorkomen door Targetmix Eiwit in verlaging van de LDL- Cholesterol om zo de Latente Afweersysteem te versterken waarbij de overgangsklachten korte duren. Ook de stabiliteit van slapeloosheid krijgt een gunstige effect wat de moeheid en somberheid en gevoelens activeert door therapie Targetmixeiwit aangepast op individuele maatbasis de neuro hormonale signalen zichzelf reguleren tot andere stemming gevoeligheid terug te brengen zodat de emoties veroorzakers niet negatieve gevoelens de bovenhand verkrijgen. info@epn-epm.nl          
 09-04-2015.
 
Overgang van Hormonen voor Vrouwen belangrijke Levensfase.       
 De grote Risico tijdens Menopauze ondergaat een aantal ingrijpende veranderingen.     De Eierstokken productie van het Vrouwelijk Hormoon Oestrogeen. Dat geeft veelal vervelende gevolgen voor het lichaam als overgangsverschijnselen zoals; wisselende stemmingen, prikkelbare gevoelens, opvliegers. De voorbode is veelal van Menopauze welke tussen 40 a 60 jaar ligt. Veelal onregelmatige menstruatie, meer/minder bloed verlies, korter of langere duur. Andere signalen zijn opvliegers, anders slapen, minder energie, spierklachten- en gewrichten in minder zin in seks beleving. De Overgang is een keerpunt in je leven je hebt lang genoeg geleefd om te weten wat voor jou belangrijk is in het leven van nu. Door Hormonen verandering tijdens overgang blijkt vele risico tegelijkertijd waarop Ouderdomsziekte de kop opsteek door veelal overbelaste hoge bloed druk, hartkloppingen, hoge concentratie stress, vasculaire plakvormige afval in de bloedvaten, hersenen via antigeen eiwit welke voor nachtzweten zorgt door verandering van hormoonhuishouding. Kijk uit voor Hormoon preparaten tegen opvliegers of vaginale droogheid, welke het disbalans tussen oestrogeen en progesteron omdat de Gezondheidsvoordelen van langdurige gebruik niet opweegt tegen nadelen zoals: borstkanker, eierstokkanker, beroertes of hartfalen waarbij 1 op 50 Vrouwen risico lopen bij hormonen slikken om de overgangsklachten zoveel mogelijk tegen te gaan. Bij vele Vrouwen tijdens Overgang van vele Lichamelijke, Sociale ongemakken is therapie van Lymfevaten, Klieren vrijwaren van eiwiterosie is een receptor eiwit welke verkleeft in infecties enz veroorzaakt, waarbij de oestrogenen een zeer kleine werking hebben op de Hormonen die klachten moet verlichten. Wel kan je Massage nemen waarbij afvalproducten snelle worden afgevoerd mede beïnvloeden via virale Targets tegen Pathogene Infecties.                                                            
 Leef op Manier die voor jou zelf  waardevol is Tijdens Overgang. 
 De zelfrespect van zelfregulering tijden de Menopauze is inspireren gezonder te leven en zich beter te voelen van eigen levensverwachting om de steroïde hormonen testosteron en cortisol bepalen in grote maten emotionele en sociale uitdaging te stabiliseren met voldoende lichaamsbeweging als afleiding te activeren. De overbelaste lymfevaten, klieren van eiwiterosie van plakvormige concentratie via de vasculaire vernauwing van bloedvaten geven een opgejaagd gevoel, hartkloppingen, onrustig en opgejaagd wegens dat Hormonen betrokken zijn bij het sociale gedrag, angst, agressie welke je moet indelen om een Gezond leven te creëren, waarbij je niet op de oude voet verder kan gaan, want je begint met een nieuw leven. Hoe hoge de bloeddruk hoe extremer opgejaagd, onrustig, humeuriger en een moeilijke Mens tijden de menopauze. Hormonen brengen alles teweeg van lichamelijk en psychische symptomen tot zelf een andere bloedbeeld door nachtzweten van opvliegers die mede worden veroorzaakt door pathogene afvalstoffen vanuit de omgevingsfactoren of nevelvocht welke het testosteron in de hersenen beïnvloedt op het sociale levensgedrag tijden de overgang periode. Cortisol en Testosteron zijn belangrijke endocriene factoren van onze sociale gedrag en emotionele prikkels vormen extra tijdens de Overgang. Ook de seksuele problemen spelen mede een grote rol bij vaginale droogheid waarbij je geen fijne seks kan hebben. Indien je dit wel wilt moet je als Vrouw wel je eigen erotische anatomie kennen en ontdekken hoe het werkt. Ook tijdens de Overgang blijft “goede” seks voor vrouwen belangrijk. Dit verbetert de circulatie van Hormonen door het hele lichaam in snelle negatieve verwerking van afvalstoffen als Antigeen Eiwit Erosie op natuur basis afgevoerd, waarbij het Lichaam en Geestvermogen de Hormoonbalans en Energie terug waarbij mindere negatieve kwalen na voren komen.                                              
3-2015.    
 
Opvliegers op Late Leeftijd:                                                                           
 Ik ben Vrouw 69 jaar en heb iedere dag opvliegers terwijl mijn Menstruatie al 10 jaar achter de rug is. Waar komen die vandaan van mijn Huisarts kan het niet uitleggen hoe dit zit. Ja: Dit komt niet zoveel voor dat de Steroïde Hormoon Testosteron nog zo veel uitdaging hebt. De opvliegers is een uiteenzetting van vaatverwijding waardoor je plotseling gaat zweten. Dit gebeurd niet alleen bij de Overgang, maar ook bij alcohol gebruik en nog bij vele Geneesmiddelen welke met de bloeddruk, antidepressiva en nogal diverse pijnstillers kunnen opvliegers veroorzaken. Bij Vrouwen met Overgewicht zie je bij warm weer vele vrouwen last hebben van opvliegers ook al zijn jaren over de Overgang last hebben van opvliegers en explosieve verlangens welke mede te maken hebben met het hormoon stelsel. Het werkt met steroïde Hormoon van Emotionele Sociale uitdagingen waarbij Testosteron nog langer actief blijft. Bij vele is het niet te begrijpen dat Opvliegers tot allerlei uitingen na voren komen in bij de ene langer duurt als bij de andere. Behandelingsmethoden moet je er niet op toepassen veroorzaken weer andere maatschappelijk problemen welke nog veel minder kunnen zijn inzake de gehele gezondheid. Wel kan je zoeken om meer afleiding, want Hormonen voorschrijven op uw leeftijd geven meer nare gevolgen als Hart- Vaatziekte en Borstkanker zoek ontspanning binnen de neurologische omgevingsfactoren wat je zelf aan kan.
4 -2015
 
Ouderdomsvlekken:                                                                                                    Ik ben een Vrouw van 56 jaar en krijg nu al Ouderdomsvlekken. Ik weet niet of dit kwaadaardige vlekken of gewoon Ouderdomsvlekken op mijn leeftijd. Ja: Er zijn verschillende soorten vlekken, maar als Kwaadaardige zijn er 3 soorten als Huidkanker;  de Basaalcelcarcinoom, Plaveiselcelcarcinoom en de Melanoom. De eerste twee zijn niet zo gevaarlijk omdat ze zelden uitzaaien, maar is ook niet goed. Het kan bijvoorbeeld een ruw bultje zijn dat maar niet weggaat en langzaam groter wordt ,of een klein wondje dat eigenlijk maar niet genezen wil. Indien je Onrustig bent voor verkleurde vlekken,dan gaat het om melanoom een gevaarlijke ziekte die onrust veroorzaakt als stress.
Een groep melanomen bij elkaar komt eigenlijk niet voor, maar je wilt natuurlijk wel weten of er een kwaadaardige vlekken tussen zit. Een melanoom is asymmetrisch,heeft een zeer vage onregelmatige rand en er zitten verschillende kleuren in,van rood tot bruin, wit, zwart en jeukt. Ook een vlek groter dan 6mm is verdacht en alarmsignalen zijn, ontstekinkjes, jeuk roodheid adertjes en veranderingen in de vlek welke zwarte wordt of juist witter. Het is moeilijk te beoordelen in ga naar je huisarts waarbij je onder controle staat in verder onderzoek laten doen.
4- 2015.
 
Opgeblazen Gezicht, Benen, Armen.                                                                            Ik heb al tijden erg opgeblazen gezicht in ben Vrouw 47 jaar waarbij ik niet echt de oorzaak van kan vinden Wat moet ik doen om deze opgeblazen gezicht weg te krijgen. Ja: Schadekijk is het niet een opgeblazen gevoel te hebben in het gezicht. Dit wordt hoofdzakelijk vastgehouden door vocht in de zogenoemde “ losmazige weefsel ” in je gezicht. De sponsachtige weefselstructuur onder de ogen van de grote gevreesde wallen en aanverwante vocht ophoping welke zich herverdeelt. Indien je slaapt wordt het vocht van je lichaam herverdeelt doordat je plat ligt in het vocht uit de dikke benen in de slank gezicht wordt dikker. De grote verschillend treden op door vaatverwijdering speelt een sleutel rol van vaten die verwijden, worden ook wat poreus waarbij vocht in het weefsel gaat zitten. Avonds van Alcohol drinken voor na bed gaan bevordert vaatverwijding in vergroot het weefsel structuur als op gezwollen gezicht welke dit ook nog even vasthoud als je morgens opstaat in het weefsel, spieren wordt mede iets uitgerekt waarbij op termijn grote wallen ontstaan in het gezicht. Indien een tekort aan vocht hebt sla te teveel zouten op waardoor je weer vocht juist vocht vasthoud. Het ie beter dat je veel water drinkt om het vocht tijdig in balans brengen is een nadeel dat je nachts vaker moet plassen. Ook waterdrinken wil zeggen dat je “geen negatieve stoffen” binnen krijgt die je Gezicht een opgeblazen gevoel geeft is uit de boze. Zwellingen van het Gezicht krijg je als de Lymfeklieren, Lymfevaten de afvalstoffen niet kunnen verwerken een Allergische reactie. Ook indien je avonds een nachtcrèmes op doet kan er een negatieve reactie volgen.
4- 2015.  
 
Luie Oog:
Mijn Dochter van 5 jaar valt steeds vaker als leeftijdgenootjes.                      
Ook bewegingen zijn onhandiger in heeft moeite met het zich vastpakken van dingen.
Wat heeft zij of is er iets anders aan de hand. Naar aanzien blijkt U dochter een lui Oog te hebben. Het kind kijkt dan maar met één oog, waarbij de andere oog lui is. Veelal zijn de beide ogen goed, maar de Hersenen kiezen maar voor een oog te gebruiken. Het komt vaker voor bij kinderen vanaf hun geboorte één oog dat veel minder scherp ziet.
Daarbij komt dat de Hersenen deze ene oog actiever zich richten op het goede oog, waardoor de andere oog slechter wordt of minder of niet meer gebruikt wordt. Een bril kan eventueel helpen. Ook kan een lui oog ontstaan doordat het kind scheel kijkt.
Bij scheel kijken ziet het dubbel, Hersenen herstellen het dubbelzien dor de ene oog niet meer te gebruiken. Bij een lui oog zorg het kind ervoor dat het minder diepte kan zien en daarom soms- makkelijker struikelt of moeite heeft met iets vast te pakken en er veelal naast grijpt. Ook kan het tot uiting komen van scheel kijken of loensen dan kijken beide ogen niet precies de zelfde kant op. Bij jonge Kinderen is het vaak moeilijk te beoordelen wanneer ze minder zien of anders zien. Toch is het belangrijk dat het vroegtijdig wordt ontdekt van lui oog vooral de eerste leven jaren geregeld controleren via consultatiebureau aangeven extra in de gaten houden wat uw denkt inzake de lui oog. Daarna ook een oogarts of orthoptist raadplegen. Veelal wordt dan de goede oog afgeplakt, waardoor de hersenen worden gedwongen om de lui oog te activeren.
Waarna later eventueel alsnog een bril nodig zal zijn is niet altijd zeker.        
2014.
   
Oogbloeding van het Bindvlies.                                                                   
Bloeding in de oog onder het bindvlies is de zogenaamde Subconjunctivale bloeding. Veelal komt dit voor door oog beschadiging waardoor kleine bloedvaatjes beschadigd is het witte gedeelte van de oog. Veelal komt dit ongemerkt voor zonder dat je zelfs iets merkt. De aandoening is veel onschuldig, maar wel onaangenaam wegens dat je het direct ziet. Na enige tijd trekt dit weer weg (14 dagen) de bloeduitstorting. Wanneer het langer blijft dan even bij de Huisarts aan. Ook blijkt nogal vele Burgers geregeld last hebben van bloeduitstorting in het oog zonder dat er een ontsteking is maar een gewone subconjunctivale bloeding. Het blijkt dat Mensen nogal van nature zeer gevoelige bloedvaartjes in het oog hebben in snel overbelast zijn. Hierbij beschadigen de bloedvaatjes veel sneller. Waarbij je met bloedverdunners extra kans hebt op bloeduitstortingen in het algemeen in het oog de zwakke schakel is. Ook bij hoge bloeddruk bij Mensen die al last hebben van bloeduitstortings hebben meer risico op bloedvaatjes beschadiging in de oog. Het is beter dat u op de bloeddrukverhoging deze beter onder controle houdt in daarbij uw levensstijl aanpast.
11-04-2014.
 
OOGZIEKTE:                                                                                                 
Oogziekte (BSCR) Birdschot Chorioretinopathie Autoimmuunziekte. Chronische Oogziekte welke kan leiden tot blindheid op middelbare leeftijd treft. BSCR is een zeldzame aandoening in tot nu toe nog met onbekende oorzaak waarbij zo’n 200 Cliënten in Nederland aan deze ziekte lijden. Uit onderzoek blijkt bij BSCR- Cliënten een zeer verhoogde Immuunstoffen van Cytokines in het oog te hebben Ook de rol van de T- cellen en HLA- A29 zijn nieuwe genetische welke betrokken zijn bij het ontstaan van deze intrigerende aandoening. De stoffen op zichzelf hebben verschillende interleukinen welke wijzen op auto-immuniteit zoals bij reumatoïde artritis. Het onderzoek BSCR Auto-Immuunziekte heeft een centrale rol voor Th17-cellen en T-cellen gericht tegen het vaatvlies en netvlies. De nieuwe genetische aanvulling die samen met HLA- A 29 bijdraagt aan het ontstaan van de BSCR. De opheldering van de rol van T- cellen binnen de voorwaarde Eiwitpresentatie HLA-A29 en ERAP2 komen deze ziektes dichter bij om te begrijpen van de BSCR.
11-04-2014. 
 
Kwaadaardige Oog Aandoeningen van het Bloed.                                       
OOG met kwaadaardige aandoeningen van het bloed is het Primaire Vitreoretinale Lymfoom (PVRL). De bevinding met betrekking tot PVRL is dat de behandeling met een systemische (intraveneuze) chemotherapie geen betere bescherming bied tegen het ontwikkelen van een centraal zenuwstelsel lymfoom dan behandeling van alleen het oog met chemotherapie of bestraling. Het beïnvloedt de visuele kwaliteit van het leven nadelig van cliënten, zelf op langer termijn na een stamceltransplantatie dit wegens een hematologische maligniteit. Daarbij wordt ook aangetoond dat op hogere leeftijd een risicofactor is voor het ontwikkelen van oogheelkundigen. In een pilotstudie van een jaar wordt onderzocht of vroegtijdige toediening van Ciclosporine A Oogdruppels schade veroorzaken door oculaire kan voorkomen door preventie behandeling te vergelijken met traandruppels. Deze resultaten zijn nog niet duidelijk welke uitkomst er uit komt maar onderzoek wordt voortgezet.
11-04-2014.
 
OOR:
Zwelling Onder mijn OOR:                                                                              
Ik ben een Vrouw van 57 jaar. Elke keer als ik iets eet of drink heb in zelling onder mijn Oor. Ik heb daar veel pijn aan tijdens het eten dat ik nauwelijks niet meer verder kan eten. Na het eten trekt het wel weer weg maar duurt ongeveer 1 a 2 uur. Wat moet ik hier aan doe. Ja: Het vermoede is naar Uw schrijven dat er een verstopte speekselklier de oorzaak is. Zo verstopping van het speekselklier wordt over algemeen veroorzaakt door “Speekselsteen”. Dit micro steentje veelal bestaat uit bestandsdelen van het speeksel, meestal zouten en kan de uitgang verstoppen. Dat merk je vooral als je iets eet, als de speekselklier samentrekt. Een speekselsteentje kun je vaak zien op röntgenfoto, maar niet altijd even zichtbaar. Als het steentje is gevonden, kan het worden verwijderd.  
Soms lukt dat door de speekselklier specifiek te masseren zodat het steentje voor de uitgang komt en je het eruit  kunt wippen met een pincet. Soms is een sneetje nodig.
Als je huisarts er niet uitkomt, kan hij je doorverwijzen naar een kaakchirurg of kno-arts maar is vaak niet nodig.
4-2015.   
 
Obesitas Verslaving van het Brein:                                                                  
Het Brein zoekt naar “ Beloningen ” in de vorm die gemakkelijk beschikbaar is in lekker en gevoelig Burgers verslaafd kunnen raken. Het werkingsmechanismen van Voedingsverslaving welke lipide vetophoping (LDL)van Overgewicht veroorzaken is een lichaamseigen stof die werkt als opiumachtige stoffen binden aan hun receptoren maar hebben stevige bijwerking op de individuele Mens-zijn. Medicijnen activiteiten helpen niet wegens de vele bijwerking die ontstaan doordat de normale natuurlijke spontane activiteiten van de receptoren worden onderdrukt. Bijna de helft van Nederlandse Bevolking is te dik in heeft  de verkeerde vet LDL risico van Chronische ziektes, Hart en vaatziekten, Benauwdheid en de vele Buikvet door suikers die je onderbuik dik maken door verslaving. De verslaving aan Suikers denk hierbij aan Light en magere producten welke op grote schaal negatieve effecten veroorzaakt als Cholesterol verhoging veroorzaken zeer kwalijke stoffen in het bloed die gewonnen vetten niet hebben. Als Burgers met Overgewicht koolhydraatarme voeding zouden nuttigen zal dit miljarden aan ziekte kosten schelen op jaarbasis. Ook draagt koolhydraatarme voeding bij aan lagere Cholesterolgehalte en lagere bloeddruk tot vermindering van Hart- en Vaatziektes enz zal afnemen met 50 procent. De vele gedoseerde lage Statines met ezetimibe voor het verlagen van de LDL slechtere Cholesterol vetweefselwerking heeft enige invloed. De vele buikvet draag bij aan vaatziekten bloedconcentraties van stollingseiwitten en verklevingen van meerdere ontstekingsreacties van Eiwiterosie tot grote concentratie Onvruchtbaarheid. Specifieke Buikvet ie gerelateerd aan concentratie van ontstekingsstoffen CRP welke door de Lever wordt geproduceerd.
 4-2015.
Overgewicht bij Kinderen komt steeds vaker voor met alle nadelige gevolgen. 
De lichamelijk Endocriene door overgewicht geeft een slechtere Gezondheid dan Kinderen met een Gezond Gewicht. Kinderen van 12 jaar hebben al Hoge Bloeddruk en ongunstige Cholesterolconcentraties en veel vaker astmasymptomen. Naast Overgewicht zie je ook Overgewicht bij de Moeder al voor de Zwangerschap, veelal roken in tijdens de zwangerschap een extreme snelle gewichtstoename in de eerste zwangerschap periode ,waarna bij de eerste levensjaar van het kind van grote invloed is op ongunstige cholesterol concentraties, Astma, Allergie, Stress en Depressies in Leerachterstand.
 
Overgewicht- Obesitas:
Voedselveiligheid is er Niet wegens de Pathogene Infectie Besmetting.           
De grote invloed van Pathogene Bacteriën te zijn op de Atopische Allergische reacties van Mestcelbacteriën, Schimmels bevorderen in grote mate Pruritus = jeuk en vele andere allergische aandoeningen. De vele Voedsel overdragende Infectieziekte verwekkers van dominante Eiwit verklevende, baarmoeder of Eiwiterosie Reuma en Kalkeiwit aanzettende cellen van micro – tumoren van geïnfecteerde dominante bronnen van besmetting op jonge leeftijd. Veelal uit Fijnstof vanuit de omgeving of de Microbiologische slechte kwaliteit van het oppervlakte water van Kankerverwekkende Eiwitkalk Micro-Tumoren van indirecte omgevingsfactoren. Het blijkt op grote schaal Eiwiterosie ontstaan door slechte kwaliteit van voeding in het dagelijks inademen van nevelvocht waarbij Cytokines ontstekingen van Osteoarthrose van gewrichtsaandoeningen ontstaan wat weer veel pijnklachten geeft. Ook blijkt in Omgeving vele Pathogene Bacteriën rondzweven welke klinische botafwijkingen en verbindweefsel van Leveraantasting veroorzaken. De vele Oxidatie dampen en van vluchtige organische stoffen door kaliumpermanganaat van luchtvervuiling welke uit vervuilde bodems en uit omgeving van vervuild grondwater of oppervlakte water als nevelvocht wordt ingedampt als Biologische Kankerverwekkende micro- stoffen. De vele  irritatie luchtwegen infectie van ziekteverwekkers als hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en Vasculaire Kanker, Hart en Vaatziektes alsmede Neurologische Gedragsstoornissen enz veroorzaakt doelbewust door de Overheid uit Economische Overgingen. De vele Interne Organen en Zenuwstelsel zijn al tijdens de zwangerschap aangetast van chemische oxidatie in de onverzadigde stortplaatsen zones waarbij Lipide Vetzuurketens, Eiwitverkleving in het bloed aanwezig is in op grote schaal Overgewicht c.q. Obesitas veroorzaakt dankzij de Overheid om op deze manier miljoenen Burgers te ruimen, net als bij Vogelgriep. Dit door biologische luchtvervuiling in de vorm van vluchtige pathogene organische oxideren stoffen enz.                                               info@epn-epm.nl               
2014.
 
Obesitas c.q. Overgewicht is een groeiende probleem bij Zwangerschap.
Zo’n 21 % bij aanstaande Moeders is te vroeggeboorte van 32 weken met allerlei gevolgen van medische behandeling van Lipide plaatselijke Vetophoping in Hormonale Latente veranderingen na de zwangerschap. Ook bij het initiëren en instandhouden van de borstvoeding spelen zowel oxytocine als propactine een cruciale rol voor latere leeftijd van de Baby. Oxytocine ligt opgeslagen in de zogenoemde Herringlichaampjes en axonuiteinden in de Neurohypofyse. Prolactine dat zorg voor de secretie van de moedermelk wordt aangemaakt door lactotrope cellen. De eerste dage is het wennen maar bij te vroegtijdig geboorte 32 weken is medische toezicht nodig ook bij Overgewicht boven 30 BMI is begeleiding nodig om de Vetzuurketens van lichamelijke oorzaken bij overgewicht of obesitas lijden aan het Metabool syndroom waardoor ook risico ontstaat van allerlei toekomstige ziektes, net als bij de Moeder c.q. Ouders van een zeer verhoogd risico op Hart en Vaatziekte bij type 2 rond de buikomvang als appelfiguur. Bij Baby is veelal beschermd tegen infecties door het Choline is onder andere een bron van methylgroepen die een rol spelen bij de omzetting van homocysteïne naar methionine. Choline is nodig voor de aanmaak van lecithine en acetylcholine is relevant in de signaaltransductie brein in neuronen en andere cellen en nodig bij het Lipidentransport en de Metabolisering van deze biomoleculen. De DHA= docosahexaeenzuur welke onder omgega-3 vetzuren valt is meervoudige onverzadigd vetzuur is belangrijk voor inbouw van fosfolipiden in het celmembranen. Veelal schieten Moeder in Kind dit te kort tijdens zwangerschap bij BMI 30. Een te kort aan DHA verlaagt de Serotonine niveaus in de hersenen in veroorzaakt Neuronale aandoeningen als Depressies veel bij de Zwangerschapsdiabetes moet dit aangepast worden, zodat dit met de Borstvoeding de Baby een Mentale ontwikkeling voorsprong heeft.    
 2014.
 
Lipide Vetzuurketens van Metabolisering Biomoleculen.
Zwangerschapsdiabetes begint bij preventie Overgewicht welke niet wordt waargenomen door Artsen op de gevolgen van de Moeder of toekomstige wereldburger welke een zeer grote kans heeft op latere leeftijd Insulineresistentie van type 2 diabetes en overgewicht veroorzaakt naar de volgende Generaties. De hoeveelheden DHA zijn afhankelijk van de vetinname status van de moeder tijdens en voor de zwangerschap afkomstige uit de voeding. Tijdens het geven van borstvoeding langer dan 6 maanden geeft een veel hogere IQ en mentale ontwikkeling dan bij flesvoeding. Vrouwen kunnen doorgeven waardoor de volgende Generatie verhoogd risico lopen op overgewicht van zwangerschapsdiabetes epidemie door het verlies van chroom, magnesium minerale die onvoldoende in voeding voorkomen. Minerale tekorten zie je terug in Vitamine D, Foliumzuur Chroom en magnesium. Ook de borstvoeding geeft een zeer gunstige toekomstige signaal indien je langer als 6 maanden Borstvoeding het Kind op latere leeftijd minder last heeft van Overgewicht. Veelal zijn jonge kinderen al te zwaar waarbij geen enkele aandacht wordt besteed bij het consultatiebureaus inzake het tabel van lengte in gewicht worden gebruikt van kunstvoeding zijn gebaseerd. Daardoor is de gewichtscurve als ondergewicht wordt aangemerkt in daarbij ten onrechte kunstvoeding of bijvoedingsadvies gegeven in de Zuigeling de beschermende Borst moet missen na enige maanden allerlei Gezondheidsproblemen naar voren komen bij Moeder en Kind. Veelal zie je later bij Kinderen een mindere doorbloeding hebben welke allerlei eiwitverkleving, kalkeiwit aanslag, eiwiterosie, neuronale suïcidale levens beëindiging van aandoeningen als een Obesitas- paradox na voren komt. Vele Ouders blijken niet hun Gewicht kunnen aflezen wanneer ze in actie moeten komen indien de Overbelaste Lymfevaten, Klieren de Afvalstoffen, Schimmels de aftakeling van Hersencellen- en Infectieziekte verwekkers van Luchtwegeninfecties, Hart-en Vaatziektes, Dementie, Autisme Genen CDH8 mutaties, mede Eiwitkalkaanzetting van Celgroei Micro- Kankers Tumoren al zeer vroegtijdig waarneembaar op jonge leeftijd.  
 2014.  
Steeds meer Nederlanders Pathogene Overgewicht en Obesitas: Nederlanders eten te veel Pathogene Besmette Gif Voeding. Darmreiniging vaak een noodzakelijk stap voor begin van herstel tot Gezondheid. Targetsmix op maataangepaste Overgewicht, Obesitas beïnvloeden van Maagdarmkanaal defecten het negatieve Cholesterolgehalte LDL- minder kans op Lipide Vetzuurketens deel TLR4 triggering aandoeningen hoge bloeddruk, infectie ziekteverwekkers is gunstig bij Overgewicht en Obesitas op natuurlijke wijze naar beneden te brengen. Een juiste diagnose tot een juiste passende therapie behandeling op preventie van overgewicht om de afweerrespons optimaal stimuleren waarbij bijwerkingen worden teruggebracht zodat Hart en vaatziekte, Beroertes, Herseninfarcten, Hersenbloeding worden teruggedrongen. De fysieke activiteiten van levensstijl verandering hoort eerst de inflammatoire lichamelijke stoornissen en Darmflora worden gereinigd van afvalstoffen, gifstoffen, eiwitverkleving voordat je begint met een dieet of bewegingsadvies. De Inflammatoire bacteriën van lichamelijk energiestoornissen zijn aanwijzingen die niet succesvolle afvallen via een dieet zal lukken of beweeg je ook de hele dag. Ook Voeding werkt in eerste instantie maar heel beperkt bij dagelijks meer Gezonde Levensstijl waarbij naar enige tijd 3 maanden tot half jaar het tijdelijk lukt of af te vallen. Weinig beweging komt bij alle beperkte Verstandelijke Ouderen voor. Bij andere Niet beperkte Leefstijl van Burgers bij scoorde Mannen 33 % boven de grenswaarden van buikomtrek 102 en 88 cm met huidplooien en bij Vrouwen 63 % boven de buikomtrek van 102 en 88 cm zaten boven de grenswaarden van het BMI 25 met Obesitas.
2014.
 
Lichamelijke Stoornissen Oorzaken bij Overgewicht, Obesitas.                     Binnen de Biologische Globaliserende onderzoek is overgewicht niet alleen de oorzaak van het te veel eten onzin. Ook het zelfde met Bewegingen is niet de juiste toedracht van Overgewicht of Obesitas. Biochemische Milieutoxiciteit & Biomechanische overbelasting blijkt dat de Overheid doelbewust kiest om toename van Overgewicht bij kleine Kinderen al veroorzaken door het stigmatiserende beleid bewegingsadvies terwijl ze vooruit weten dat het niet helpt, wegens de Omgevingsfactoren- en Lichamelijke Maagdarmkanaal Stoornissen door vervuilde voeding van allerlei Gifstoffen en aanverwante boven de grenswaarden van Psychosociale Overbelasting van inactiviteiten in het risico op bijvoorbeeld Hart- en Vaatziektes, Neurologische Gedragsaandoeningen in Lichamelijke Stoornissen van negatieve Energiebalans. Ook tijdens in voor de zwangerschap is duidelijk vastgesteld dat het gebruik van orale anticonceptie middelen gepaard kan gaan met Foliumzuurdepletie- en dat foliumzuurdepletie kan samengaan met cervicale Dysplastische veranderingen in het cervixepitheel optreden die verdwijnen na suppletie van foliumzuur. Waarbij Kalkeiwit Aanslag van Celgroei van Micro – Tumoren allang aanwezig zijn van Baarmoederhalskanker bij Vrouwen van een premaligne laesie welke worden seksueel overgedragen op jonge leeftijd als infectieziekteverwekkers met een oncogene tumor veroorzakende stam van het humaan papillomavirus HPV worden aangetroffen bij Lichamelijke Stoornissen bij jonge Vrouwen met Overgewicht.
Het Darmflorabalans zal eerst bij Obesitas of Overgewicht in balans moeten komen eventueel via Therapie van vrije basis om de afvalstoffen te recycling- en de Bacteriën in Virusinfecties tijdelijk blokkeren om de positieve energiebalans van het Immuunrespons te activeren. Dit via Targetsmix aangepast op het Individu de signalisering van het verzadigingssysteem en Lipide Vetplakvormige Antigeen aanpassen. Leptineresistentie is de grote verleiding voor Cliënten van signaalstoornis Hormoon Leptine Hormoon welke door Vetweefsel wordt afgegeven om de Hersenen laten signaleren hoeveel vet opgeslagen is.  waarbij het Hormoon ghreline hongerhormoon voor de maaltijd wordt aangepast waardoor het Hormoon Cholecystokinine afgescheiden waardoor je minder hongergevoel krijgt. Ook komt dan naar de maaltijd in het spijsverteringskanaal de stoffen Peptide YY, GLO1 en oxyntomoduline vrij waardoor de trek in het eten volledig afneemt in de Energiebalans toeneemt. Bij Burgers met Overgewicht, Obesitas wordt veelal via Hersenen van defecte Leptine stoornis niet meer aangegeven via signaal van de hersenen waardoor het gewicht toeneemt zonder dat je zelf enige invloed hebt aan de stoornis.
2014.  
 
Obesitas van Afwijkende DNA-Schadelijk Eiwitten Proteïnes:                     Psychologische factoren waarom Kind Dik of Ongezond is de precieze Biologische werking van Eiwit Proteïnes op de ontwikkelingen van natuur onmiskenbaar. Ook op Cultuur verschillende achtergrond op basis van Moleculaire nieuwe behandelingsmethoden gebeurt heel veel op het gebied van Genetica binnen de moderne vrije Globaliserende Biotechnologie. Het opsporen van de oorzaken van Overgewicht, Infectieziektes- en Vasculaire aandoeningen zijn er doorbraken binnen de Genetische revolutie de verschillende ziekteverwekkers te herkennen en de boodschap die het aangeboren of  “innate” afweersysteem naar buiten afgeeft. Bij Overgewicht speelt stofwisseling stoornissen een grote rol van het ontregeling LPS- Moleculen welke bestaan uit een Lipiden –en een Suikerstofwisseling welke veranderingen brengen in een aantal vetzuurketens TLR4 welke Cellen je kan beïnvloeden via sensoren in de cellen om de DNA- moleculen niet te verstoren ,maat wel de Eiwitten Proteïnes aanpassen waardoor Genen veranderen inzake de Vetzuurketens. Op basis van bevindingen zijn er verschillende therapeutische begeleiding tot aanbeveling bij diversiteit van Cultuur aanpassing die onder invloed van Moleculaire Voeding Targetsmix genen aanpassen.      Bij Donkere Burgers zie je dat Vitamine D- tekort een Latente Botopbouw bij 75 % met Kinderen Obese van een hogere Cholesterolwaarden, Hartslag en grotere risico’s op Infectieziektes Toxoplasmose, Listeriose en Cytomegalovirus in met Obesitas. Algemeen Kinderen met Overgewicht of Obesitas blijken significante minder kwaliteit van het Welzijn leven te ervaren, maar ook vaker Vasculaire onbegrepen Infectieziekteverwekkers door verhoogde suikerspiegels en een defecte stofwisseling stoornissen. Ook de zelfwaardering bij Kinderen met Overgewicht of Obesitas blijken significante minder kwaliteit van het dagelijkse leven te ervaren, vooral op het gebied van fysieke activiteiten en zelfwaardering. Ook omgevingsfactoren, stress alsmede Ouders schatten de kwaliteit van hun kinderen het leven veel lager in dan de kinderen zelf. Veelal zijn Kinderen en Moeders met diabetes veel zwaarder bij de zwangerschap en het kind bij de Geboorte. Veelal bij Overgewicht zie je extreme vroeggeboortes vanaf 31a32 zwangerschapsduur en bij roken tijdens de zwangerschap 19 % van vroeggeboorte een grote rol spelen. 
Veelal weet de Moeder ook al wel dat ze te veel Overgewicht heeft doordat er meer suikers naar de Foetus toegaat in het Insulinespiegel naar de Foetus verhoogd zijn in nadien bacteriën SIRL-1 cytokines ontsteking reacties veroorzaken via neutrofielen zich verbinden al tijdens de zwangerschap als Pathogenen van wederzijdse kruisbestuiving van bevruchting. Het blijkt uit meting dat tijdens de Geboorte de Baby minder zuurstof in het bloed krijgt. Ook de placenta blijkt veel minder zuurstof aanwezig te zijn, net als bij de Moeder welke lijden naar de Baby van groeivertraging welke ook later het Welzijn zal benadelen indien na de Geboorte niet actie wordt ondernomen van reactie op de Latente Immuunsysteem alsnog Moleculaire Vloeibare Voedingstoffen aan Moeder te geven tijdens de Borstvoeding in de Borstvoeding ook negen maanden de Baby Borstvoeding geven.  
 2014.
 
Ook de Onvruchtbaarheid spelen een grote rol bij Overgewicht:                            De vele Lipide Vetzuurketens en de Proteïnes Eiwitverkleving houden de Vruchtbaarheid vaak tegen waarbij allerlei Stress ontstaat die zijn weergave geeft op de Biologische Hormoon humaan follikelstimulerend, Eiwitcellen tot rijping brengen in de Giftoxines, Vetophoping laten afvoeren op natuurbasis om de ontwikkeling van de vruchtbaarheid te activeren. De schadelijke verhoogde concentratie verzadigde Vetzuren welke Bloedcellen, Energie en de Eicellen aantasten. De hoge concentratie Lipide Vetzuurketens bij Overgewicht of Obesitas  geeft bij voorbaat de ontwikkeling van de Eicel een negatieve verminderende vruchtbaarheid ,welke je al voelt door een Latente Energiebalans.
De vetzuurketens geeft geen kwaliteit van eicellen waardoor Embryonale ontwikkeling sterk afneemt of tijdens de zwangerschap de Foetus afbreekt door de negatieve biologische stoffen. 
info@epn-epm.nl     
2014
 
OBSTIPATIE- Anuskloven:  
Obstipatie is veelal na een bevalling van er daardoor Anuskloven ontstaan. Dit is bij het naar toilet gaan erg pijnlijk en het bloedt nogal veel. De Anuskloven ontstaan door extra druk na een bevalling, Harde ontlasting of via seksuele handeling via de anus van ondeskundigheid. Het zijn zeer kleine scheurtjes in de huidplooien rondom de anus die veelal ontstaan door zeer Harde Ontlasting. Veelal gepaard met pijn en bloedingen en bij ernstige aantasting van de Anus treed er kramp op van de anale kringspier en ontstekingsreacties. Het is belangrijk de Ontlasting via specifieke Voeding zacht en soepel te houden, zodat de oorzaak weggenomen wordt in de druk op de kringspieren wordt verlaagt. Ook veel drinken en regelmatig te bewegen om de darmflora zoveel mogelijk te optimaliseren. Ook kan bij langdurige pijnklachten zalf de klachten verzachten maar ook vooral ontsmetten en ontsteking werende en helende werking hebben. Daarbij heeft het bovenal een stimulerende werking op de doorbloeding van de Anale kringloopspieren. Veelal is het een tijdelijk probleem die je zelf snel vaak kan oplossen. Bij Apotheek of zelfzorgdrogisterijen zijn deze middelen verkrijgbaar in hoef je niet van de ene naar de andere ronddwalen Artsen te zijn.
2014.   
 
Obstipatie Last van Verstoppingen in kan bijna niet naar Toilet.                    
Bij Obstipatie blijft de ontlasting te lang in de dikke darm zitten en wordt dan hart en droog, waarop het minder lukt om te poepen. Het flink persen lukt veelal ook niet om het ontlasting er uit te krijgen, waarbij de ontlasting veelal korrel is in hard. Het poepen doet pijn wegens dat er kleine scheurtjes optreden ontstaan aan de binnenzijde van de anus, wat de pijn versterkt. Bij het na toilet gaan is dan alsnog het gevoel dat darmen nog niet leeg zijn. Ook treden veelal ophoping van ontlasting op in de dikke darm welke weer buikpijn of krampen veroorzaken. Verstopping kan vele oorzaken hebben van ongezonde levensstijl of voeding of eenzijdige voeding c.q. giftige toxiciteit waarbij overbelasting van het dagelijkse leven weergeeft. Ook niet voldoende drinken per dag indeel is zo 1,5 tot 2 liter water per dag. Bewegingen kunnen er voor zorgen dat de darmen ook in beweging komen of zelf darmmassage  om de ontlasting te activeren. Hierdoor komt de ontlasting beter opgang in weet je voor de volgende keer hoe je er mee om moet gaan. Indien de Obstipatie zich aandient altijd naar het toilet te gaan wanneer er aandrang is of komt er op dat moment ook niets. Binnen diverse Families komen vele erfelijke aanleg na voren van verstoppingen of veel mindere actieve darmen. Hierbij is oefening nodig om de spieren onder in de bekken niet willen meewerken is bepaalde oefening nodig, om deze beter en actiever op het juiste moment activeren. Bij gebruik van medicijnen, spanning drukte, afleiding ervoor zorgen dat de ontlasting niet goed verloopt waarbij ophoping en verstopping plaatsvind. Ook traag Schildklier kan een oorzaak zijn of gezwel aan de dikke darm kan een oorzaak zijn, maar dan weet de huisarts naar onderzoek wel of dit de oorzaak is. Bij het gebruiken van laxeermiddelen om de ontlasting te verdunnen is overalgemeen niet zo goede middel wegens dat de darmen dan nog luier worden.
Bij alarmsystemen zoals bloedverlies, snelle vermagering duid meer op darmkanker waarbij algehele onderzoek nodig is via huisarts of ziekenhuis om het defect op te sporen.
2014.
 
Overgang Klachten:                                                           
Overgangsklachten van de Menopauze omvatten zoveel Geestelijke als Lichamelijke een Emotionele verschijnselen dat bij de Vrouw niet bepaalt beperk blijft inzake alleen het gezin enz. Bij Overgangsklachten worden ook mede omgeving geconfronteerd met kribbige en lastige problemen welke door de Hormonen van de Mannelijk of Vrouwelijke overgang onvermijdelijk de levensfase veranderd in een onflatteuze aandoeningen waarbij wel medicijnen voor zijn maar ook vele bijwerking hebben na de overgang. Het is jammer dat de Overgang pas nadien wordt geregistreerd als men een jaar niet heeft gemenstrueerd. Terwijl veelal tijdens de eerste fase Overgang al vele aanwijzingen zijn dat er geen Estradiol het Vrouwelijk Geslachtshormoon niet meer wordt aangemaakt.
De eierstokken worden niet meer gevoerd  via het estradiol maar nog wel enige goedgemaakt door vetweefsel en andere organen die dan nog te hulp schieten, maar het resultaat is nul komma nul in komen tijdens deze periode alle klachten na voren wegens de overgang. Niet iedere vrouw heeft last van overgangsklachten maat kunnen zich wel buitengewoon anders psychisch voelen door oestrogene verandering. De verminderen aanmaak van Oestrogene is Vrouwelijke geslachthormonen kan eventueel Targetsmix van Hormoonaanvulling de overgangsklachten enigszins verhelpen maar het risico is ook meer lustgevoelens na voren komen welke onder controle moet worden gehouden.
Welke Klachten:
Het is bekent dat er vele klachten tijdens de overgang na voren komt is Hart & bloedvaten – vasculaire aandoeningen, Geslachtsorganen en Urine klachten raken veelal tijdens de Overgang volledig van slag. Ook de dagelijkse levenspatroon waarbij opvliegers extra het Hart sneller gaat slaan in een rood gezicht, huid en warmte gevoelens verkrijgt die niet altijd onder controle is te houden. Ook hebben Vrouwen voor 85 % tijdens de voorinloop van de Overgang van die opvliegers welke nadien extra na vermoeidheid, slaapgebrek,, kribbigheid hoofdpijn, stress, depressies mede de oorzaak van Overgang van hormonale verandering de oorzaak. Daarbij komt veelal een zeer droge schede welke leidt naar seksuele pijn gevoelens, jeuk, branderige gevoel waarbij de ene extra lustgevoelens na voren komen in de andere alles afweert tijdens de overgang. Ook veelal klachten van Urine Infectie, Incontinentie, vaak nachts plassen en steeds terugkerende infecties tot in de diepte van de vaginale buis.
Hoe kom je zoveel mogelijk af van al deze klachten:                                         Veelal is het ook het onbewust zijn welke toepassingsvormen mogelijk zijn binnen de grenzen van Gezondheid en Welzijn in het dagelijkse levenspatroon zoveel mogelijk stabiliseren is de keuze die je zelf maakt uit allerlei hormonen pillen, injecties, neussprays, vaginale ringen, pleiters of Targetsmix aangepast op individuele basis inzake leefomstandigheden en omgevingsfactoren. Uit onderzoek is gebleken dat de ene vorm beter is dan de andere. Veelal wordt uit gemakzucht naar de pil combinatie voorgeschreven van Oestrogenen en Progestagenen  van een Synthetische hormonen die werking hebben van progesteron welke andere geslachtshormonen kunnen imiteren.
De fyto- oestrogenen kunnen rijkelijk naïef bijwerking hebben in wordt vaak genomen als het schaad niet als het geen baat heeft.
Het Effect Targetsmix is tijdelijk gebruik inzake Overgangsproblemen.
Vrouwen die hormonen slikken missen enige opvliegers die zij anders wel zullen hebben van bepaalde uitspattingen maar nu in mindere mate. Bij Placebo-werking krijg je mindere opvliegers. Vele vrouwen worden ongerust tijdens de vooringang van de Overgang indien deze alsnog niet aanwezig is naar medische begrippen maar al wel aanwezig zijn. De onrust tijdens de overgang is antidepressiva te aanvaarden doet op moment wel goed tot geruststelling maar trekt ook je natuurlijk gevoelens uit verband. Veelal krijgen Burgers in hun levensfase al veel te veel pillen die geen enkele resultaat hebben in veelal meer schade polyfarmacie aanrichten via herhaalreceptuur. Steeds meer mensen zijn bereid steeds medicatie te slikken voor aandoeningen die ze nooit krijgen. Zorg voor meer balans zonder medicatie.                                                                    
2014.  
 
   
Overgangsklachten van Biologische Genetische Variant:
De overgang is een periode in het Leven van een Vrouw waarin er zowelvan Veroudering als zowel fysieke als psychische typischer biologische verschuivingen plaatsvinden. Gedurende de Overgang wordt de Vruchtbare levensfase van de vrouw afgesloten indien de Telomeerlengte als een biologische marker voor de leeftijd de menstruatie wordt onderbroken. Deze lichamelijke verschijnselen worden veelal met kwaaltjes ervaren door veelal onwetendheid en tegen opzien van de levensfase inzake de verouderingsproces.
De overgang is net als de puberteit een fysiologische verschijnsel in de periode op dat moment van het gewone leven van de vrouw.
 Oorzaak:
De overgang kan je biologisch beïnvloeden in de periode dat er op bepaalde leeftijdsfase veranderingen optreden in het menstruatiepatroon van onregelmatig of heftigere menstruaties welke een jaar aanloopt. De pauze stelling tussen diverse menstruaties worden steeds langer in op den duur blijven ze gewoon weg waarin je een andere levensfase meemaakt van overgang plaatsvindt van de ene vruchtbare na de andere onvruchtbare periode van een andere levensfase. Het proces van het afsluiten van een levensfase waarin alle follikels in de eierstokken verdwijnen. Follikels zijn blaasjes in de eierstokken waarin eicellen zich ontwikkelen in nu niet meer worden ontwikkelt.
Daarnaast vindt er ook een Hormoonhuisding plaats. Dit kan met name enige lichamelijke verschijnselen opleveren die kenmerken zijn voor de overgang. Meestal vindt dit plaats op 52 jarige leeftijd, maar kan ook grote verschillen zich opdoemen van jonge of oudere leeftijd. Ieder overgangsfase is niet gelijk bij de ene Vrouw of bij de andere is ook veelal hoe je er op voorbereidt op de Biologische Ouder worden op Genetische factoren welke je positief kan bijsturen.
Pathologische Klachten van Hormoonschommeling:
De hormoonhuishouding kan nog wel onregelmatige houdingen aangeven als een puberteit, maar ook het Geslachtshormoon Oestradiol. Veelal zie je een grote daling van het Hormoon Oestradiol productie welke ook weer grote invloed heeft op botvorming, tijdens de menopauze in enkele jaren veel versneld botverlies plaats vindt. Dit vooral bij Overgewicht is grote kans op botontkalking als Osteoporose waarbij een verhoogde kans is op botbreuken. Ook de opvliegers en vele warmtesensaties welke veelal optreden in het Gelaat, de Hals, Borst die veelal gepaard gaan met transpireren. Bij net vroegtijdig handelingen zie je veelal via Gen variant bij 70 % van de Vrouwen tijdens de Overgang vaginale droogheid en zeer pijnlijke schaamlippen optreden welke bij het vrije veel pijn doen. Daarbij treden direct veelal een zeer lage Oestrogeen spiegels van gebrek aan seksuele opwinding, nachtelijke transpiratieaanvallen slapeloosheid tot oververmoeidheid en zeer sombere gevoelens kan leiden bij 70 % van de vrouwen. Het gehele domino- effect van Hormonale negatieve stemming beïnvloeding vinden allerlei schommelingen plaats tijdens de gehele Overgang. Ook de vele Emotionele overgevoeligheid, prikkelbaarheid, angst, onzekerheid, vergeetachtigheid en vele concentratieverlies zie je terug door de hormonale invloed.
Behandeling Strategie?
Bij 70 % van de Vrouwen heeft hulp nodig bij fysiologisch en biologische hormonale veranderingen die explosief ieder vrouw overkomt. Behandeling is in principe nodig als de klachten over gaan psychische emotionele fysieke uitputting voor eigen zelfbehoud.
De overgangsperiode is tijdens om cytokines ontstekingen van boterosie te voorkomen door Targetmix Eiwit in verlaging van de LDL- Cholesterol om zo de Latente Afweersysteem te versterken waarbij de overgangsklachten korte duren. Ook de stabiliteit van slapeloosheid krijgt een gunstige effect wat de moeheid en somberheid en gevoelens activeert door therapie Targetmixeiwit aangepast op individuele maatbasis de neuro hormonale signalen zichzelf reguleren tot andere stemming gevoeligheid terug te brengen zodat de emoties veroorzakers niet negatieve gevoelens de bovenhand verkrijgen. info@epn-epm.nl
2014.
 
Obesitas c.q. Overgewicht de Barrière van het BREIN:                                     
De Menselijke Verslaving van het beloningsysteem van suikers- vetrijke voedingspatroon leidt tot Overgewicht van snelle Verouderingsproces tot Ontstekingsziekten. Voedselverslaving is een Emotionele factor van overgewicht of zeer zwaarlijvigheid.
Vele burgers eten zonder dat ze zelf merken of ze iets in hun mond stoppen in een gigantische dessert oplepelen zonder enige idee te hebben wat zo op eten. Deze ene chips of pinda’s is in een mum van tijd leeg zonder er erg in hebben of zich er in verdiept dat de energiebehoeften veranderen in een snelle Celveroudering plaatsvindt. Die interne regeling is het resultaat van een complexe samenspel van hormonen en neurotransmitters die ons een zingevoel geven van eetlustgevoelens tot zelf voedselverslaving. De emotionele verbinding ligt bij het voedselgebruik van een hogere activiteit in het BREIN opgeslagen zonder dat je er zelf controle over hebt. De genotvoeding is een psychologische werking en neurale mechanismen van verslavingsgedrag ineens opduikt zonder dat je zelf controle hebt. De beloningsysteem is een sensorische specifieke verzadiging in heeft niks te maken met de metabolische verzadiging. Het sensorische verzadiging wordt verwerkt in de orbitofrontale cortex en gebied in de hersenen direct achter de wenkbrauwen, welke is betrokken is bij zintuigelijke integratie en het verwerken van beloning en de eigen besluitvorming. Zodra nieuwe voeding wordt aangeboden, springt de neuronale activiteit weer naar een hoge top niveau.
2014.
  
Compulsieve uitspattingen van Voedingsgedrag; Obesitas c.q. Overgewicht.   
De sleutelrol bij het triggeren van het beloningsysteem is dat het mechanisme in de hersenen van Mensen een onbegrensde voedingsopname van suikers en vet opslaan als een buffer welke het BREIN verstoort. De genotsneurotransmitters dopamine in het striatum van het Breingebied wordt geactiveerd via de beloningsprikkels. De mindere receptoren werking heeft het effect als een dopaminereceptoren van verslaving in leidt steeds tot de zelfde ongecontroleerde voedsel van eetbuien waarbij het lichaam en lymfevaten de afvalstoffen niet kan verwerken. De Burgers met een hoge score hebben een hogere graad van activiteit in het BREIN- gebieden zoals in de orbitofrontale cortex en nucleus caudatus, waarvan bekend is van de intense hunkering na innerlijke hogere verslaving na voren komt zonder enige zelfbeheersing. De Verslaving heeft in vele opzichten gelijk aan verslavend als drugs, alcohol, medicijnen, seks, en allerlei voedingsmiddelen welke Laaggradige ontsteking veroorzaken bij veel ziektebeelden een grote rol spelen.                                 
2014.
 
Verslavingsrespons leidt tot Inflammatoire Infectie c.q. Ontstekingen.                De vele geregelde consumptie van extreem rijk aan voedsel van suikers, vet leidt tot veel eten te veel eten welke het Breingebied verstoort in overgevoelig wordt voor GABA welke leidt naar nog meer vreetbuien. Hierbij helpt geen bariatrische ingreep van maagverkleining van gewicht verlies maar de verslaving verplaats zich. De pijnlijke verslaving van ontwenning van de chemische stoffen die een reactie geven van ontwenningsverschijnselen van de voedselverslaving leiden niet altijd aan Obesitas welke levensmiddelen duidelijke verslaving geven is een combinatie van het concept van voedselgebruik met suikers, vet gebruik. Bij Obesitas is het voedsel verslavingsgedrag een andere manier van Obesitas welke bij geen Aandacht, Stress, Depressies bewust eetgewoonte aanleert van bewust situaties van conditioneren uit verveling eten of onbewust zonder het zelf te merken om te eten geeft Obesitas van Laaggradige Ontstekings van veel ziektebeelden op termijnweer.                               
2014. 
                                                                     
Ontstekingen is een factor bij Innerlijke Gedachteloos Veelvraat.
Laaggradige Ontstekingen zijn Inflammatoire fenomeen van fysiologische functie heeft welke een belangrijke afweerfunctie heeft. Bij verhoogde productie van Biochemische Milieutoxiciteit of Biomechanische Stress enz induceert dit de werking van het Cox 2 waardoor de prostaglandinesynthese -PGE2 toenemen van inflammatoire ontstekingsproces vrij waardoor vasodilatatie ontstaan en toename van protease-activiteiten. De vroegtijdige vorm van het afweercellen worden via cytokinen en adhesiemoleculen opgeroepen. De overtolliger voeding van afvalstoffen kunnen niet meer doelmatig worden verwerkt in hecht zich aan organen, darmwand, zenuwvezels, spieren, bloedvaten, urinewegen, hersencellen en aanverwante psychosomatische pijn klachten. Dit zorg voor warmte, zwelling, buikverdikking, vetophoping, cholesterol verkleving, antigeen eiwiterosie enz waarbij het weefsel gevoelig wordt of roodachtig, zeurderige pijnklachten, zwellingen waarbij de zenuwen bepaalde (nociceptoren) prikkels weergeven van pijn uitstraling. Veelal in begin geeft de Cox2 enzymen een duidelijke afweerreactie na de inflammatie van bronchiën verloopt ook via het enzym 5- Lox. Hierbij is een status van verhoogde niveaus van inflammatoire stoffen, zoals interleukinen IL-6 tumornecrosefactor alfa TNF-a fibrinogeen en C-reactieve proteïne CRP welke schadelijk is voor her organismen en ook het eigen lichaam weefsel aantasten. De hoge ontstekings productie van vrije radicalen veroorzaakt een fagocytose- proces bij bacteriën kan dit eventueel gewenst zijn, maar bij een fagocytose van geoxideerde Vet van lipiden veroorzaken van ongewenste weefsel beschadiging. Deze vrije radicalen veroorzaken oxidatieve stress kappa b activeren en stuurt als transcriptiefactor door naar de genen welke weer coderen naar de eiwitten als mediator ontstekingen en vrije radicalen tot pro- inflammatoire interleukinen aanmaken. Hierbij gaat het proces van vrije radicalen waardoor leukocyten aan andere cellen kunnen kleven, zoals endotheelcellen waarbij allerlei ontstekings- processen vrij hun gang kunnen gaan.                         
2014.
           
Het Ontstaan van Ziektes door Ontstekingsprocessen:                                   Verkleving van Ontstekingsprocessen kunnen aan alle Organen plaatsvinden in schade aan richten aan de Gezondheid. De bekendste Ontstekingen zijn wel COPD, Reuma, Dementie/Alzheimer en nog talloze andere ziektes welke met inflammatoire Laaggradige Ontstekingen in verband wordt gebracht op langere termijn. De vele Monocyten die zich hebben gevuld als plaques met geoxideerd Vet LDL Cholesterol vaatvernauwend hormoon- en CRP- Eiwiterosie en Eiwit-verkleving welke Antigeen hoge concentratie plakvormige antigeen zich nestelen in de baarmoeder, eierstokken, borstweefsel, bloedvaten en hersencellen van plakvormige celcultuursystemen stimuleert de vorming van schuimcellen die typisch plakvormige atherosclerotische plaques vormen van ontstekingsprocessen. Ook de CRP Eiwit tast ook de spiervezels aan van pro-inflammatoire cytokinen van een zeer hoge acute-fase eiwitten zoals de CRP, serum-amyloïde A fibrinogeen welke geproduceerd wordt in de lever bij ontstekingen, dit onder invloed van ontstekingsmediatoren zoals IL-6 en TNF-a.
2014.
 
Acute Ontstekingsproces bij Overgewicht.                                                
Burgers met de hoogste CRP waarden heeft 2 keer zo hoog het risico op Hartziekte of sterft aan hart en vaatziekte. Bij Vrouwen in de postmenopauzale leeftijd heeft 2 keer zoveel kans op beroertes of coronaire hartziekte van niet fatale hartinfarct. Wel kan vroegtijdig Dementie of Alzheimer toetreden door de CRP en de Cholesterol LDL meer kans geven. Het blijkt dat het Fibrinogeen acute- fase eiwit een atherogene werking heeft door het zich verbinden aan de hersencellen, vaatwanden, baarmoeder en eierstokken verkleeft. Veelal kunnen Vrouwen dit zelf voelen of op jongen leeftijd al problemen heeft gehad met zwangerschap problemen of IVF-enz behandeling. CRP verhoog in grote mate de bloedstolling waarbij allerlei risico’s van ontstekingen kunnen ontstaan binnen de cellijnen van ontstekingen atherosclerose kan bevorderen. Ook CRP kan een acute –fase eiwit aanmaak van antigeen verkleving van algemene ontstekingsniveau binnen het lichaam verhogen.                                            
2014.
 
Type 2 Diabetes mellitus: Dit is al een Volksziekte van een Inflammatoire Laaggradige Ontsteking van middelbare 40 jarige leeftijd alle uitgangsspiegels van een L-6 (p<0,001> en CRP (p<0,001) een significant hoger diabetes ontwikkelen bij Vrouwen op jonge leeftijd. Dit blijkt BMI index bij families belasting met diabetes veel voorkomen zoals: roken, alcohol, suikers, vet een hogere HST = hormonen gebruik tegen opvliegers, of wel vasomotoren klachten voorkomen. Een aankomende type 2 diabetes laat zich namelijk herkennen aan een hogere insulinespiegels. Veelal direct zichtbaar van een centraal verstoorde eerste insulinepiek na de maaltijd. Het meest geaccepteerde oorzaak voor diabetes mellitus is de insulineresistentie blijkt veelal via inflammatoire van laaggradige ontsteking of eiwitverkleving wordt veroorzaakt. Vetweefsel ophoping is met name een abdominaal pro-inflammatoire verhoogt insulineresistentie bij type 2 diabetes.
De verstoorde insulinepiek kan ook mogelijk gevolg zijn van een Laaggradige ontsteking in de alvleesklier bij type 2 diabetes vertonen na een pancreastransplantatie verbetering van de insulinegevoeligheid in welke CRP- effect van gehalte is.
Info@epn-epm.nl 3- 02-2014.   
 
Overgang: Laatste Menstruatie:
 Ik ben al 2 jaar geleden met de overgang begonnen toe was ik 50 jaar. Nu na 2 jaar is het ineens weer begonnen. Dit verontrust mij, ben bij de Huisarts geweest in die vond het niet zo bijzonder. Wat moet ik hier mee.
Ja: De Menopauze is een geleidelijke proces waarin in een aantal jaren af en toe alsnog een bloeding kan optreden. Aangaande Uw leeftijd is het relatief jong om volledig “postmenopauzaal” te zijn, zodat er nu in dan alsnog menstruatie na voren komt. Normaal gesproken bij postmenopauzaal bloedverlies is pas als uw echt een jaar volledig geen bloeding meer hebt gehad. Wel zal U een uitstrijkje en een echografie om de dikte van het baarmoederslijmvlies moeten worden om de oorzaak van de bloeding op te sporen. Het is van belang of het een normale menstruatie is, of dat het lange tijd blijft bloeden of een viezige afscheiding is. Andere belangrijk signalen kunnen zijn pijn bij het vrije  of bloedverlies, een afwijkend bloedingspatroon zal een teken kunnen zijn van Baarmoederhalskanker. Wees alert bij de huisarts dat deze dit alsnog onderzoek voordat het te laat is.                                                 
3-03-2013. 
    
PSAS Rond de Overgang:                                                                                    
PSAS is Parsistent Sexual Arousal Syndrome. Het PSAS is een aandoening tijdens de Overgang en treft voornamelijk Vrouwen rond de Overgangs Leeftijd. De symptomen van het syndroom wordt gekenmerkt dor een zeer hoge concentratie van ongewenste staat van Genitale opwinding, met of zonder orgasmes en met of zonder pijn. De steeds lichamelijk Orgasmes komen dagelijks terug van opwinding waarbij deze opwinding niet vanuit het opbouwen van romantische gevoelens of seksuele gedachten van verlangens maar meer een lichamelijk dagelijkse gegevens van explosies. Vrouwen zitten dagelijks die aan het PSAS lijden, leven continu en ongewild in –of op het rondje van een orgasme en ervaren hun conditie dagelijks als destructief , negatief en alles overheersende verlangens. De Hormoonhuishouding van het dagelijks functioneren wordt daardoor ernstig belemmerd in treed vaak hachelijke problemen op. De aard van Hormonen drift van aandoening komen nogal bij vele Vrouwen voor om in bij de Overgang die aan PSAS lijden maar uit schaamte niet of onwetendheid er maar over zwijgen en zich uit de sociale omgeving terugtrekken. Het isolement van vrouwen met PSAS staan in een zeer zwakke positie voor hun gevoelens na de omgeving of partner. Bij het ontwikkelen van therapie is inzicht in het dagelijkse privé leven om zo de aandoening dan wel helpen bij het maken van een keuze voor een passende behandeling. Ook het de mogelijkheid bieden om goed te communiceren over het dagelijkse orgasme overgangshormonen onder controle te krijgen.
12-2013.  
 
Klinische Genetica Infertiliteit van verminderde On- Vruchtbaarheid, IVF enz: Onvruchtbaarheid of Infertiliteit is het onvermogen tot voortplanting of verminderde vruchtbaarheid door Bidon = slijmvliesbacteriën, Biochemische toxiciteit of Eiwiterosie/ Verkleving , Biomechanische problemen waarbij allerlei problemen ontstaat tot minderde vruchtbaarheid of onvruchtbaarheid. Het is moeilijk om bij bepaalde onderzoeken van Chromosomenonderzoek Lichamelijk of Geestelijke- en congenitale afwijkingen vooraf te beoordelen. Bij vele Vrouwen blijkt uit onderzoek nogal vele Eierstokverkleving of Eiwiterosie op de Baarmoedermond voor komt waardoor het moeilijk is om zwanger te raken, kunnen beter eerst zelfmanagement toepassen om de verminderde vruchtbaarheid zoveel mogelijk te herstellen. Bij 32 % bij de Vrouwen komt Eiwiterosie of Eiwitverkleving voor met meer als 10 % overgewicht is het aan te raden daar eerst wat aan te doen in ook in tussentijd aan de eiwitverkleving en eiwiterosie van infectie bij de baarmoedermond vrij maken. Bij Prenataal Pre- implantatie Genetische Diagnostiek = PGD is Embryo selectie mogelijk om bepaalde Kankers uit te sluiten via reageerbuisbevruchting IVF- waarbij erfelijke afwijkingen zoveel mogelijk uitgesloten. Bij het Moleculaire Laboratorium EVAB Mondiaal Cytogenetica kweekprocedures van diverse Cel- en weefsel typen kan men een micro-Fish geïntensifieerd onderzoek instellen naar microdeletie syndromen en chromosomen op verhoogd risico op aangeboren en/of erfelijke aandoening te krijgen of bij de Partner DSM-5 inzake verruimde toekomst van stress, depressies als biomechanische sociale psyché probleem van mogelijke toekomstige aandoeningen of tijdens zwangerschap een reden is om een vlokkentest te laten doen na de Foetus. Ook kom je nog vele spermadonors tegen met een bepaalde afwijkende sperma van een bepaalde ziekte die niet is geregistreerd via de databanken binnen de EU. Bij vele echtparen is het moeilijk om zwanger te raken ook via IVF zie je veelal terug door het DSM- 5 waarbij de diagnose vrij duidelijk is aangaande levensstijl van verminderde vruchtbaarheid bij 34 % bij Echtparen. Ook de vele inflammatoire infecties spelen en grote rol, wegens dat daarbij bloeddruk verhoging en in vele gevallen meer als 10 % Overgewicht na voren komt, waarbij zwangerschap veelal uitblijft. Ook de vaginale klachten is vaak mede de oorzaak als Jeuk, Negatieve bacteriën, Droogheid, Brandige gevoel, Schimmels, Eiwiterosie of Eiwitverklevingen, Chlamydia, Endometriose te kleine of te grote Vagina, vulva aan de binnen kant van grote of kleine schaamlippen enz.
Veelal voel je zelf dat de Baarmoedermond wordt bedekt met slijmvlies eiwit-of melkachtige crème waarbij het sperma doorheen moet om in de baarmoeder te komen. De schimmel verstoring of vlokkerige afscheiding kan je zelf zoveel mogelijk van vaginale ongemakken voorkomen. Veelal kan je dit probleem oplossen met een Individuele aangepaste Targets om de Vagina ingang schoner in hecht zich geen afvalstoffen of schimmels enz meer aan- om de kans op zwangerschap te vergroten.    
2014.        
 
2013; Onvruchtbaarheid: ?
Chemische Biologische Route op de Moleculaire Bevruchting.                       
Wanneer een Zaadcel en een Eicel samensmelten kan er een nieuwe leven ontstaan. Indien je Ectropion Eiwitverkleving hebt is het al moeilijk om zwanger te worden vooral als Ectropion Infectie aan uitgleden Baarmoederhals alle Eiwit Ectropion Verkleving de Baarmoeder afsluit veelal door verkeerde voeding of Lipide Vetophoping van Genetisch aanleg of door overtollige giftoxines van Inflammatoire infecties van stofwisseling in de menselijke cellen negatief werken om eventueel zwanger te worden. De activiteiten van het Menselijke Genoom = Genen kan je direct activiteiten waarnemen van genen (transcriptoom) en de Eiwitten (proteoom) die aan het werk gaan in stofwisselings producten in en om cellen (metaboloom) of die beschadigd zijn inzake bloed druk verhoging, temperatuur verhoging als een wandelende cellen welke verpakt zijn in de moleculen kan je vrij snel moleculaire beoordelen of de snare- eiwitten en bevruchting van de zaadcel kan plaatsvinden zonder gifstoffen of Ectropion verkleving en de Lipide Vetophoping op plaatselijk niveaus alsnog aanwezig zijn welke de zaadcellen blokkeren of defecte zwangerschap produceren.  Vrouwen krijgen versnelde Latente Immuunsysteem waarbij vruchtbaarheid snelle daalt waarbij vrouwen zich niet bewust zijn. Vanaf 25 jaar  gaat de vruchtbaarheid met anderhalve procent dalen op jaarbasis in komen allerlei afwijkende stoornissen na voren die de zwangerschap negatief beïnvloeden door giftoxines, Eiwitverkleving en andere slijmvlies aantasting. Bij deze problematiek van Lipide Vetophoping of Ectropion verkleving hebben meer oorzaken inzake bloedsomloop, voedingspatroon om eventueel zwanger te worden of een vruchtbaarheidsbehandeling moet krijgen om zwanger te worden of op eigen kracht de vruchtbaarheid laten verlopen met bepaalde voeding Targetsmix. Waarbij eerst het lichaam schoon wordt van Pesticides, Biochemisch Giftoxines- en Lipide Vetophoping maar ook de Inflammatoire Infecties te blokkeren tijdens de vooringang van Baarmoedermond schoon te krijgen van Eiwiterosie- en Verkleving. Voordat je IVF- Behandeling enz wil laten doen zorg eerst een halfjaar voor die tijd dat je lichaam schoon is van negatieve Eiwiterosie in verkleving.
Dit om te voorkomen tijdens de zwangerschap periode zo min mogelijk complicaties tegen te gaan bij de zwangerschap of niet zwanger kan worden wegens de Vervuiling of Biomachanische overbelaste problemen.                                             
2013.
 
OBESE  KINDEREN Minder Beweging & Reactievermogen:                       
Steeds meer Kinderen eten te veel en bewegen te weinig in vele vervuilde voeding of gifzoetstof waarbij Lichaamsbeweging minder functioneert. Ook onder de Verstandelijke Gehandicapten zie je meer moeite dan Kinderen met een Gezond gewicht om dagelijks indien het kan te bewegen. Bij Niet Gehandicapten zie je bij Overgewicht moeite hebben om de visuele informatie te verwerken die echt nodig is om te bewegen. Kinderen met Overgewicht hebben een fysieke negatieve activiteit en voedingstatus wat neerslaat op angst, stemming, afgewezen voelen en agressie als verdediging gebruiken naar de Leefomgeving. Vooral Kinderen tussen 8 en 15 jaar met Overgewicht op basisscholen  hebben meer tijd nodig om reactietijd en capaciteit te geven om zich te bewegen of het bijsturen is zeer moeilijk. De fysieke activiteiten valt een groot deel af binnen het groepsverband doordat ze veelal fysiek beperkt zijn in hun beweging activiteiten. 
Obese Kinderen reageren trager, maar ook begrip mogelijkheden is fysiek trager.
Dit heeft dan meer te maken met de fijnemotorische bewegingen ook minder nauwkeurig naar voren komen wegens minder signaal overdracht, bij hun leeftijdgenootjes vergeleken met het nauwkeurige bijsturen van bewegingen. Ook zie je veel meer schoolverzuim bij Kinderen met Obese is veel nadeel om nog enige beweging of activiteiten te ontplooien aangaande de leefgewoonte van Ouders en kind heeft meegekregen. De minder mindere fysiek actief zie je terug in alle dingen wat ze doen bij hun leeftijdgenootjes minder vaardigheden hebben aangeleerd door ouders, welke ook vaak met het zelfde problematiek in de knel zitten.
2013. 
 
Overgang type 1 Diabetes:                                                                   
Hierbij spelen Erfelijkheid bij deze type diabetes praktische geen rol van betekenis.
Van de honderd Kinderen waarvan Ouders type 1 diabetes krijgen 3 kinderen het type 1 diabetes het ook kunnen krijgen.  In de Alvleesklier bij type diabetes 1 zijn er nog wel Betacellen aanwezig. Wel kunnen bij Diabetes Mellitus Type 1 hersenen verandering optreden. Erfelijkheid speelt bij Diabetes type- 1 praktisch geen rol van betekenis. Vrouwen met zeer vervroegde Overgang met Lipide Vetophoping welke Latente Eiwitten Eierstokkenveroudering veroorzaakt door Genen en daarmee vroegtijdig de overgang vaak negatief beïnvloeden. Wel blijken er meer infecties voor te  komen van heel andere omvang, maar is nog in onderzoek.
2013.
 
Overgewicht voor aanstaande Moeders tijdens of voor Zwangerschap.          
De grote gevolgen van Overgewicht van Aanstaande Moeders hebben veel meer vroeggeboorten zwangerschapsduur 32 weken inzake dan roken. 10 % Overgewicht spelen 20 % van ernstige vroeggeboorte en bij roken spelen 11% een rol tijdens de zwangerschap of er net voor. Behalve premature geboorte is ook macrosomie in een aantal aanziendelijk gevallen toe te schrijven aan Overgewicht. Ook blijkt uit prospectieve, Multi- etnische onder de zwangeren van eerste zwangerschapscontrole met een eenlingzwangerschap. 17% Overgewicht 10 % en 6 % Obesitas met meer overgewicht. Bij etnische groepen waren 33% met negatieve Overgewicht. Waarbij 11,5 % roken tijdens de zwangerschap. Bij Nederlandse Vrouwen 16 % extreme vroeggeboorte door overgewicht en 13 % roken tijdens de zwangerschap en 33% Overgewicht tijdens de zwangerschap.
2013.
 
Verouderings Ziektes Mutatie DNA Slijtage wat kun je er aan doen:                Geheugen klachten Problemen kom vaak voor bij de Leeftijd boven de 50 jaar. Bij vele Burgers zie je op 60 jarige leeftijd geheugenproblemen welke wijzen op toekomstige Dementie waarbij de Mitochondrieen geeft het Musarella aan dat de efficiënt functioneren van de Mitochondrieen van groot belang is voor de snelheid waarmee wij verouderen. Verouderingsfactoren zijn het opeenstapeling van willekeurige Metabolische schade Vrije Oxidatie Plaques verkleving van de Genetische constitutie op bepaalde punten vrij kan Telomeren via Targetcocktail om Eiwitten en Hormonen wat meer tot rust laten komen, waarbij je 8 uur nachtrust krijgt om de Genen E3 en E4E$  via Biologische Targetvoeding bepaalde Proteïnen of Bloedzuivering de Genen E3 Dementie en E4/ E4 Alzheimer te beïnvloeden. Een Latente Mitochondriën geeft een zeer negatieve Energieproductie van zuurstofvoorzieningen waarbij Vrije Radicale ontstaat er een groot probleem in een snelle Verouderingsprocessen. Het Mitochondriale DNA is niet zo sterk als het Cel- DNA en de Membranen zijn zeer gevoelig voor vrije radicale beschadigingen waarbij snelle veroudering slijtage en allerlei ouderdomsziekte van foutief gevouwen lichaamseigen antigeen optreed. Dit door grote concentratie plakvormige plaques welke zich hechten aan de bloedvaten en hersencellen enz. Het Latente Immuunsysteem schiet te kort om het afweersysteem te ondersteunen waarbij het afweersysteem van het Geheugen allerlei signalen stoornissen optreden door het feit dat je een slechte Mitochondriën hebt welke nodig zijn voor de Energieproductie en de Zuurstofhuishouding. Daarnaast speelt Epigenetica combinatie van genetica en omgeving mede een belangrijke rol.
Als Mitochondrieen verbranding niet optimaal verloopt zal je snel verouderen in allerlei minder energie verkrijgen waarbij de buitenmembraan de kerncel niet voldoende bescherming biedt in allerlei bacteriën en antigeen processing precenterende infectie cellen enz zich nestelen bij de dichtstbijzijnde afvoerende lymfeklier- vaten het netwerk defect raakt in de naïever witte bloedvaten niet de generaal van T- cel niet activeert.
2013.
 
Leeftijd Slijtage- 2:
Waarbij de verbranding niet optimaal verloopt in de Mitochondrion snel wordt uitgeschakeld in geen energie meer hebt. Hierbij moet je eerst het darmstelsel problematiek herstellen en levensstijl aanpassen aan de leeftijd om de groeiproces van Cytokines Vrije Radicale saneren om te kunnen Telomeren van Genen, Eiwitcellen, Organen en hormoonstelsel in rustig vaarwater te verkrijgen zodat Mitochondriën hun functie weer overnemen waarbij de Proteïnen enz zich langzaam herstellen. Hierbij zie je ook veelal de Onvruchtbaarheid van slijmvlies verklevingen en bacteriën al op jonge leeftijd naar voren komen met alle ellende die daarvoor spelen. Ontstekingen of Bacteriën in het darmstelsel zie je direct aan de pH te hoog of te laag welke eerst moeten worden opgelost van het darmprobleem en maagproblemen van lekkende giftoxines systeem welke in het bloed terecht komen en het activeren het Immuunsysteem welke overbelast raakt met allerlei aandoeningen die na voren komen te herstellen. Targets kunnen Enzymen, hormonen, proteïnes, genen, organen, weefsel Telomeren om zo aansturen via de Bio- Identieke Targets om verouderingziekte tegen tegaan. Bij leeftijdverschillende Bio- Identieke Targets is het aansturen van Hormonen op leeftijd is de groeiende mogelijkheden van het genetische diagnostiek kan bijvoorbeeld risico groepen die zich van anderen onderscheiden doordat zij niet- symptomatische Clienten zijn.
Daardoor doet zich de mogelijkheid voor dat de grote pre- implantatie van genetische variaties tussen diverse individuen zich versmallen en zich Mondiaal samenbundelen binnen bepaalde Bio- Technologische Genetische Gentechnologische het eerst eigen Intelligentie te verhogen binnen eigen Fundamentele Gemeenschappen, doordat bepaalde eigenschappen zich meer een meer verankeren binnen de moderne Bio Hightechniek van Anti- Aging zijn de belangrijkste eigen de Mitochondriale functie en de Methylatie te herstellen op alle leeftijden te kunnen Telomeren via concentratie Mesenchymale Stamcellen Enzymen in de bloed te herstellen van het Organisme.
2013.
  
Leefstijl Slijtage Oxidatieve Aantasting -3:                                      
De richting in de regeneratieve Welzijn die zich baseert op de eigen kracht Telomeren via Enzymen Bio-Hightech is het eerst de Oxidatieve aantasting van stamcellen eerst te herstellen van Darmslijmvlies doorlekkende Gifttoxinen en Bacteriën van Morfogenese omgevingsfactorenwelke mede de grootste oorzaak is tot zelf regeneratieve vermogen van Telomeren van omvorming van genen, weefselstructuur, organen en het realiseren van nieuwe cellen structuur op alle leeftijden via biologische activiteiten van stamcellen te activeren indien het Maagdarmkanaal schoon is van Giftoxines PCB en Aflatoxine schimmels, bacteriën welke vanuit de morfogenese omgeving wordt gestuurd is een ander omslag via Adulte stamcellen aantepassen. Door toepassing van nieuwe Target Biotechnieken groeit er vele inzicht in het morfogenetische fenomenen welke we kunnen beïnvloeden via stamcellen of bijsturen om nieuwe bloedvaten en vasculaire ontstekingsprocessen tegen te gaan. Ook van Gen- 5 Lipoxygen  Amyloide Plaques Verklevingen E 4 E Apolipoprotiëne & Eiwit Proteïnes Amyline infecties van Cytokines ontsteking tangels verklevingen(bij Dementie enz) kunnen via Targets Peptiden het muterende ontstekingsprocessen te beïnvloeden om de eigen zelfregulerende morfogenese structuur omgeving van de extracellulaire van nieuwe vervormde genen, weefselstructuur, eiwitcellen te voorzien op individuele maatbasis herstel mogelijk te maken in zichzelf aanpassen in de driedimensionale geheel van weefsel, organen en stamcelsystemen spelen het Targets mede een aanvullende rol van stukjes DNA bij een defecte orgaan, weefsel of eiwitcellen op natuurbasis te herstellen.
Leefstijlaanpassingen- 4:    
Targets Helende succesvolle doorbraken in de regeneratieve zelfregulerende lichaam herstellende en helende werking van stamcellen therapie van praktische toepassing op Individuele Maatbasis op alle leeftijden. Bio Hightech Targets van computergestuurde Targets van complete herstelmogelijkheden van lichaamsorganen,Eiwitten,Genen en volledige Weefselstructuur zijn defecte lichamelijke Organen,Genen,Eiwit en Weefselstructuur te herstellen op alle leeftijden. De Embryonale stamcel Bio- Hightechniek is te veranderen via Eicelkern zoals nu al enige jaren worden toegepast bij Pathogene Epidemie van Mutatie ziekteverwekkers welke worden geïsoleerd van uit het dierlijke gastheer naar de Mens vroegtijdig te lokaliseren en beïnvloeden of blokkeren. Het klonen van Eicelkern waarvan de kern wordt verwijderd kan me de Cel volledig klonen om te gebruik van nieuwe weefselstructuur, organen, cellen en vanuit uiteenlopende signaalstoffen bij weefselregeneratie mogelijk te maken,waarbij doorbloeding beter functioneert in de stamcellensysteem kan bij het toedienen van Targets betere signaal doorgeven in het lichaam hun eigen kracht van zelfgenezing terug vindt via Targets preventieve therapie ondersteunt de stamcel concentratie waarbij oxidatieve gifstoffen en bacteriën volledig zijn verdwijnen in herstelmogelijkheid sneller gaat.
2013. 
     
Penopauze = Overgang bij de Man:                                        
Er wordt altijd nogal veel aandacht besteed aan de Overgang van Vrouwen,maar bij mannen worden hierbij praktisch geen aandacht geschonken aan de Mannelijk Overgang Penopauze. Bij de Man speelt Testosteron welke het belangrijkste geslachtshormoon is naar aanleiding van de overgang bij de mannen. Bij Mannen daalt testosteron vanaf pluminus 40 jarige leeftijd met ongeveer 1 %. Dit gaat regelmatig de terugloop testosteron in hebben niet zoals bij vrouwen inzake de overgangsklachten ineens volop voor de deur staan. Testosteron stuurt zeer geleidelijk het Libido aan als de man zin heeft aan vrije of het pure haantjesgedrag vertoont wordt hoofdzakelijk door hormoon testosteron bepaald. Ook bij vel andere zaken spelen testosteron een grote rol in het dagelijkse leven. Een hogere testosteron bij Mannen of Vrouwen spelen de biologische klok een positieve houding in hebben veel minder klachten in het dagelijkse leven. 
Als testosteron onder een bepaald waarde daalt kan je dit zien in het dagelijkse leven of iemand minder zin heeft aan seks hebben,vermoeidheid,infecties,slaapproblemen, psycheproblemen, stemming stoornissen enz welke te wijten is aan een zeer lage testosteron. De biologische klok van testosteron werk niet in samenspraak met allerlei andere psychosociale factoren toe te schrijven is alleen aan testosteron. Testosteron is een ingewikkelde geslachtshormoon als je gevoelleven niet goed in elkaar zit heeft dit niet te maken met een hoge of een lage testosteronhalte zodat je het kan bijsturen als je erectiestoornis hebt die wordt veelal niet door testosteron veroorzaakt. Bij Leeftijd veroudering van toediening heeft testosteron heeft weinig zin,we weten allemaal dat dit ligt aan een bepaald Leefstijl gewoontes zoals roken, drinken,overgewicht hoge bloeddruk en cholesterol van Lipidenvet klontering in de bloedaderen, hersencellen, hartvaten enz.
2013.
 
Opvliegers:
Zijn Zijn zweetaanvallen voor zowel Mannen als Vrouwen in kan zich op alle leeftijden voordoen. Aangaande zie je bij Vrouwen rond de laatste Menstruatie (Menopauze) bij ongeveer 55 % van alle vrouwen neemt geleidelijk af. Bij de laatste menstruatie zie je bij vrouwen nogal regelmatig last hebben van Menstruatie bloeddruk, depressie, extra alcohol gebruik, problemen met de schildklier aangaande de zweettoestanden zo’n 18 %.
Veelal hangt deze problematiek vaak als tussenhanger van de Overgang bij Vrouwen. info@epn-epm.nl 
2013.
 
Obesitas Ontstekings Amyline Eiwitziekte bij Kinderen:
De afgelopen jaren is steeds duidelijker dat via Obesitas Cytokines Ontstekingen veroorzaakt. Lipide Eiwit Vetweefsel Plaques bij Kinderen is ontstoken waarbij vetcellen verschillende Adipokines uitscheiden via ontstekingscellen aantrekken naar het vetweefsel opslag. Bij 10 % 0vergewicht bij Kinderen onder 15 jaar treed obese kinderen ontstekingstoffen op die diep in het vetweefsel zitten opgeslagen. Deze vetweefsel komen in het bloedcirculatie van diverse ontstekingsstoffen welke te meten zijn in het bloed bij Obese Kinderen. De resultaten hebben voor later grotere gevolgen kan hebben bij het ontwikkeling van Type 2- diabetes en Hart -en Vaatziekten en allerlei Inflammatoire Infecties vanaf 15 jaar in ouder De type Immuunsysteem zal het adaptieve systeem de T- killer cellen moeten aansturen en het  Eiwit Antigeen Plaques binnen het Vetweefsel afremmen op langere termijn van 5 jaar.
2013.
 
Obesitas cq Overgewicht Leidt naar Kanker op grote schaal:                             
De invloed van Landbouwproducten Kunstmest en Bio-mest veranderd de Voeding Industrie in een gigantische Giftoxines van veel Bacteriën, Cyanide Ammoniakreductie, Baggerspecie in over chemische afval enz over het landbouw uitgestrooid met nu de Cardiovasculaire aandoeningen en vele Kankers aandoeningen welk nu naar voren komt bij meting van Kinderen on de 18 jaar. Overgewicht zoals de Overheid ons doen wil geloven dat het een Maatschappelijk probleem is willen ze zich zelf verschonen, wegens dat het een grote Milieu probleem is vanaf 1970 van Vervuiling die door de Overheid zelfs is veroorzaakt in nu vele Kinderen vroegtijdig sterven door die vervuiling uit die jaren. Burger leiden aan grote concentratie plakvormige vetzuurketens, hoge bloedconcentratie plakvormige antigeen, verschillende combinaties van ziekteverwekkers cellulaire hart- en vaatziekten- en vele krijgen de aankomende jaren kanker van cytokine ontstekingsprocessen door milieuomgeving vervuiling van zwaar giftige toxines en pathogenese infectie ziekteverwekkers van Lipidenvetophoping vanuit de voedingproductie. Een belangrijke onderdeel in de strijd tegen dit verschijnselen is een preventieve aanpak van schone voedingproductie waarbij je schone in gezonde voeding op de markt brengt want het lijkt nu een zotzooi van voedingsproductie te zijn waarbij niemand meer weet waar het weg komt van allerlei besmette voeding productie die het Menselijke DNA aantasten. Als Ouder wil je Kind op verschillende manieren aanleren om eetgedrag opdragen,maar als je voeding koop is het al vervuild in de Overheid weet zelf niet wat allemaal als rotzooi van giftoxines metelkaar vermengen. Kinderen volgen de voorbeeld van de ouder op in de ouders volgen het voorbeeld van de Overheid op maar die levert vuile voeding in zelf vele Postcode Gebieden welke zeer Kankerverwerkende Infecties oplevert zonder de rotzooi opruimen wat ze vanaf 1970 hebben gestort in de bodem. In Nederland kan op de koude Grond geen Voedingproducten meer worden verbouwd in de bodem is besmet met giftoxines van kankerverwerkende vervuiling en grondwatervervuiling door heel Nederland. Naast toegepast methode om Kinderen schone voeding te geven is onmogelijk in Nederland wegens de Landbouwgronden en Bio-industrie vervuilde voedingproducten afleveren bij de consument waarbij het Immuunsysteem van kleine kinderen al is aangetast voor hun twaalfjarige leeftijd met Pathogene infectieziekte verwekkers en Cytokines ontstekingprocessen dank zij de toezicht houder van de Overheid zoals Provincies en Gemeenten die hun chemische afval enz in de woonomgeving hebben gedumpt van miljarden Cubekemeters in de bodem.
2013.
 
Overgewicht Kinderen:
Kinderen Fastfood Voeding Tast in grote mate de Hersencellen aan.  
Bij meting van Neurologische Diagnose zien we op vele gebieden dat het Brein wordt aangetast als reactie Verslaving in de Beloning van Fastfood Voeding die Kinderen verkrijgen in grote mate hun ziek maken. Bij Urine met Targetcocktail is duidelijk waarneembaar in hoeverre Kinderen tot 20 jaar zijn aangetast voor hun verdere leven met allerlei aandoeningen en met een Pathogenese aandoeningen. Binnen het Genetische diagnostiek blijkt er vele Voedingmiddelen te zijn die de Genetische aangepaste Fastfood Voeding geeft een Neurologische werking op het beloningsysteem waarbij het Brein de signalen naar de Hersenen blokkeert door verkleving antigeen,het Geheugen minder werkt en een Latente gevoelens veroorzaakt van gedragsproblemen.
De activiteiten genereerden in bepaalde delen van Brein op de verslaving van eetlust beloning waarbij hersenen volledig buiten spel komen te staan om nog enige lust van gedachten te hebben, wegens dat het signaal niet meer over komt in zich volstopt met Fastfood en andere zoetigheid enz. Ook de opvattingen over gedrag- en de houding ten opzichte van het lichaam zullen hierdoor Biochemisch anders ontwikkelen in ingrijpend veranderen in het dagelijkse levensomgeving. Het Brein wordt ziek in het lichaam verandert en allerlei pathogenese aandoeningen van slijmvlies besmetting, gedrags aandoeningen en verslaving naar steeds andere Fastfood voeding met vele overgewicht.
2012. 
 
Obesitas Bij Kinderen:                  
Vele Kinderen zijn Zwaarlijvige in vertonen grote Chemisch stof als Bisphenol- A in hun Urine dan Kinderen zonder Overgewicht. Het BPA is een populaire chemische stof om onder meer transparant plastic te maken in wordt praktisch overal in verwerkt. Het stof is controversieel, omdat het hormoonverstorende eigenschappen heeft.  Ook blijkt met vele ziekte in verband wordt mede gebracht zoals Hart- en vaat ziekten, Borstkanker en neurologische afwijkingen als diabetes. Bisphenol- A is daardoor al verboden onder meer Babyflesjes. Bij onderzoek naar Borstkanker en Neurologische problemen blijken hoge concentratie in de Urine van dit stof aanwezig te zijn. Ook bij Kinderen met zwaarlijvigheid blijkt zeer hoge concentratie BPA in de Urine bijna 3 keer zoveel voor te komen. Bij vele burger veroorzaakt BPA een hoge concentratie  Lipiden Vetophoping en Urine vele Burgers detecteerde sporen van BPA in het lichaam te hebben. Ook zit het in blikjes energie drank waarbij Kinderen Neurologische klachten verkrijgen of Borstkanker aanwezig is via Urine kan worden vastgesteld.
2012.

 

Droge & Jeukende Ogen:                                                                                           Ik ben een Vrouw van 52 jaar. Ik heb een hele tijd last van droge en Jeukende Ogen. Verder ben ik gezond. Wat kan ik hieraan doen.                               Antwoord:                                                                                                     Ontstekende Oogleden zit nogal verschil in hoe deze ontstaan door Droogheid, Branderigheid of Jeukende ogen, kunnen worden veroorzaakt door externe factoren of factoren van binnen uit. Geïrriteerde rode oogleden zijn veelal korstjes en schilfers of infecterende oogleden. Dit noemen ze Blefaritis welke wordt veroorzaakt door huid bacteriën die zich voeden met talg die wordt afgescheiden door de kliertjes van Meibom. Dit zijn Vetkliertjes op de rand van de ooglid die er voor zorgen dat de traanfilm op je oog een vettig bovenlaagje krijgt zodat het traanvocht minder verdampt. Ook kan het door Celveroudering van de huid en de slijmvliezen worden ogen op den duur wat droger. Maar ook een te droog binnenklimaat op kantoor enz, vervuilde omgeving van het buitenlucht of te ingespannen naar de TV of Computer te kijken in te lang kan tot allerlei klachten leiden. Als er bacterie van kliertjes ontstaan dan breken ze talg af tot irriterende stoffen (vetzuren) waarop de kliertjes reageren doordat talg een voedingsbodem is als voedsel voor bacteriën die zich in grote mate nog meer verspreidt. Ten eerste moet je zien of je merkt het zelf dat je in een vicieuze cirkel terecht bent gekomen waarbij bacterie de overhand hebben verkregen door talgaanzetting die je op andere plaatsen nodig bent. Hierbij krijg je traan geïrriteerde ogen in het balans is volledig weg in vele last van de ogen als Jeukende, Droge en Schimmels van geïrriteerde ogen. De behandeling methode is goedschoon houden van je oogleden met wattenstokjes. Dit met een mengsel van babyshampoo en water 1 op 3. Zijn de ogen korstig in extra hardde randen dan kan je via warm water via washandje de korstige randen weken, zodat de randen zacht worden in dan via Wattenstokje en Babyshampoo verder afhandelen. Lukt dit niet dan zal je alsnog naar de huisarts moeten om een zalfje of gel met antibiotica verkrijgen, maar dan moet je mee uitkijken dat je niet te veel antibiotica verkrijgt in het leven van nu.                                                  Info@epn-epm.nl                                                                                                    21-11-2015.

 

OGEN:
Ik ben een Man van 59 jaar in de laatste maanden veel last van lichtflitsen zwevende donkere vlekjes. Volgens mijn Broer kan ik daardoor blind worden. Wat kan ik doen.                                                                                           Antwoord:                                                                                                               Je Uw Broer heef gelijk het kan. Lichtflitsen kun je zien bij sommige vormen van Migraine en soms bij Epilepsie, maar veelal is de oorzaak een probleem met het glasvocht = doorzichtige soep die je oog vult. Bij het ouder worde krimpt het glasvocht die donkere vlekken veroorzaken kan ook op jonge leeftijd vanaf 40 jaar voorkomen. Die vlekken “Mouches Volante” zijn soms zeer hinderlijk, maar wel onschadelijk. Bij het zien van lichtflitsen moet U even de huisarts bellen, want als het vocht blijft plakken aan het netvlies ,gaat het daaraan trekken en kan er eventueel stukjes netvlies lostrekken. Als het tegenzit kun je zelfs een bloeding veroorzaken in krijgen onder het stukje los komt te liggen en je gedeeltelijke blind kunt worden wegens de beschadiging van het netvlies. Stoppen de lichtflitsen niet of wordt het zicht minder, dan moet je zo snel mogelijk na de oogarts. Is binnen een paar minuten over, dan is er minder haast bij. Maar ga dan ook even bij de huisarts aan om een doorverwijzing na de oogarts.    O                                                                                               Info@epn-epm.nl                                                                                                      13- 01- 2016.